x
Annonce
Aarhus

Efter 8 år: Mr. Northside fyret

John Fogde viser rundt på 2019-udgaven af Northside Festival. Nu er talsmanden fortid i selskabet bag festivalen. Foto: Axel Schütt
John Fogde, der blandt andet har været Northside Festivals PR-manager, er fortid hos festivalen.

AARHUS: John Fogde er fortid hos Northside Festival. Festivalens talsmanden er blevet fyret.

- Efter otte år med Northside (og undervejs også Tinderbox, Haven Festival, GrimFest, DTD Concerts og Down The Drain Group) har jeg haft min sidste dag på kontoret i Studsgade, skriver århusianeren på sin Facebook-profil.

- Ledelsen i Down The Drain Group har besluttet sig for at nedlægge min stilling som Public Relations Manager, og dermed er jeg efter 18 festivaler og en lang række koncerter ikke længere talsmand for firmaets aktiviteter, skriver han og takker sine gode kolleger i Aarhus og samarbejdspartnere i ind- og udland.

- Jeg er umådelig stolt over at have været med til at gøre Northside og Tinderbox til nogle af landets bedste musikbegivenheder, og jeg ønsker alt det bedste til det fantastiske hold, der skal føre arbejdet videre de næste mange år, lyder det fra John Fogde, der blev et kendt ansigt i musikmiljøet under sin tid på Gaffa.

I maj blev blandt andre Northside og Tinderbox, der er med i hatten i hatten under selskabet Down The Drain Group solgt til den amerikanske koncert-gigant Superstruct Entertainment, som en kapitalfond står bag.

Århus Stiftstidende har efterfølgende forsøgt at få en kommentar fra Down The Drain Group til fyringen og fremtiden, men her lyder kommentaren.

- Vi har ikke yderligere kommentarer til denne sag.

Annonce

Et drømmejob

Northside var ikke meget mere end en idé, da John Fogde blev tilknyttet festivalen. I begyndelsen som sparringspartner, men allerede efter den anden Northside Festival i 2011 blev han ansat som talsmand, pressekontakt og booker.

15.000 musiknydere havde dette år blandt andet lyttet og danset til Suede, Band of Horses, Tina Dickow og De Eneste To. Det var en tredobling af tilskuertallet fra året før, hvilket betød, at underskuddet fra den første udgave af Northside var lukket.

- Det var ret vildt. Jeg gik fra et drømmejob til et andet. Ja, man kan ikke engang kalde det et drømmejob, for det var en stilling, der blev oprettet til mig, ligesom det også var sket på Gaffa, har den nu tidligere festivalstalsmand tidligere fortalt til Århus Stiftstidende.

Allerede året efter udvidede Northside festivalen fra to til tre dage og voksede sig i hurtigt tempo større og større.

Samtidig arbejde John Fogde og festivalen sig hele tiden i en mere grøn og bæredygtig retning.

For eksempel har udbuddet af mad siden 2017 været 100 procent økologisk med stor fokus på vegetariske og veganske retter.

I 2019 introducerede Northside genanvendelige ølkrus, og slap på den måde for festivalernes evige plastikhelvede.

Northside 2020 afvikles 4.-6. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce