x
Annonce
AGF

Efter aflysning i Superligaen: AGF besejrede AaB i træningskamp

Kasper Lunding scorede til 2-2 da AGF besejrede AaBs reserver i en træningskamp mandag. Arkivfoto: Ole Nielsen
Søndagens aflysning af Superligakampen mellem AGF og Randers FC bragte få gode ting med sig, men cheftræner David Nielsen kan trods alt glæde sig over, at de mange småskader, som nager truppen, får otte dages længere hvile end forventet.

FODBOLD: I professionel cyklesport har de et begreb, de kalder 'kilometer i benene'.

Det bruger de om de dage, hvor de hverken kører hurtigt eller særlig kønt. Men de skal have ædt noget asfalt så de er rustet til vigtigere udfordringer i horisonten.

På samme måde fik AGFs Superligatrup vigtige kilometer i benene, da de mandag eftermiddag vandt 3-2 i en træningskamp mod AaB. Efter søndagens aflysning af Superligakampen mod Randers FC, havde cheftræner David Nielsen pludselig behov for at sende sine foretrukne på (kunst)græs.

Og derfor blev den allerede planlagte reserveliga-kamp inddraget, så det i stedet for spilletid til reserverne blev til en kamp stort set med de samme folk, som ville have spillet Randers-kampen.

Og i virkeligheden kan søndagens aflysning vise sig at være en sportslig gevinst for AGF, fordi truppen trækker med en del småskadede spillere, der nu får otte dage yderligere til at slikke sårene inden mandagskampen mod AC Horsens.

Annonce

Reserveliga

  • AGF - AaB 3-2 (1-2)
  • Mål: Aramis Kouzine (16.), 1-1 Bror Blume (20.), 1-2 Frederik Børsting (32.), 2-2 Kasper Lunding (62.), 3-2 Patrick Mortensen (80.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen - Alexander Munksgaard (Kevin Diks, 46.), Niklas Backman (Sebastian Hausner, 46.), Frederik Tingager (Nicklas Helenius, 60.), Alex Gersbach - Nicolai Poulsen - Mustapha Bundu (Kasper Lunding, 46.), Bror Blume, Benjamin Hvidt, Jakob Ankersen (Jon Dagur Thorsteinsson, 46.) - Patrick Mortensen
  • Sted: Fredensvang, kunstgræsbane

Profiler på vej tilbage

AaB, til gengæld, vandt 2-0 i Silkeborg i Superligaen søndag, og derfor sendte de et regulært reservehold på banen mandag.

AGF vandt kampen 3-2, var klart mest på bolden. Men de var bagud 1-2 ved pausen efter at Mustapha Bundu havde brændt et straffespark. Så nogen walkover var det ikke.

Det var nærmere strid blæst, et hav af fejlafleveringer og de omtalte kilometer i stængerne.

De allerhårdest ramt af småskader sad helt over; Mustafa Amini og Casper Højer Nielsen som de mest bemærkelsesværdige. Og så fik forsvarsfyrtårnet Frederik Tingager et skrub, der betød, at han måtte lade sig udskifte - aparte nok med angriberen Nicklas Helenius. David Nielsen omrokerede dog så Helenius smuttede op i angrebet ved siden af Patrick Mortensen og midtbanespilleren Benjamin Hvidt i stedet trak tilbage i forsvaret - her gjorde AGF-talentet det i øvrigt strålende med et stort overskud af fysik og boldkontrol.

De mange, der er på vej tilbage fra småskader fik en halvlegspenge; Mustapha Bundu blev skiftet ud i pausen mens backen Kevin Diks og kanten Jon Dagur Thorsteinsson blev indskiftet i samme.

Alle tre har døjet med problemer siden Superligaen gik på vinterferie. Skader, de alle er ved at være ovre, men de mangler grundform - de omtalte kilometer i benene.

- Jeg har været ude i syv uger, så det var dejligt at få noget spilletid igen, siger Jon Dagur Thorsteinsson, der har døjet med stivhed i et knæ.

- For mig handlede den her kamp kun om at komme tilbage i kampform, hvilket jeg har brug for. Så jeg løb og løb.

Hvor langt er du fra at være tilbage på 100 procent?

- Det kan ikke tage længe, et par dage vil jeg vurdere, fortæller islændingen, der i skadesfraværet lader til at have mistet sin plads i venstre side af midtbanen til Jakob Ankersen.

Højre back Kevin Diks forventer ikke at være helt så hurtigt tilbage i kampform, men han har også siddet ude det meste af 2019.

- Jeg fik 45 minutter mod Häcken på træningslejren og så en halvleg igen i dag. Det var dejligt, jeg kommer tættere og tættere på at være mig selv igen fysisk. Det er faktisk gået hurtigere end jeg havde troet. Jeg er vel på 85 procent.

- Mod Häcken kunne jeg mærke, at jeg manglede noget kondition. Men det var meget bedre i dag, og jeg føler, jeg kunne have spillet alle 90 minutter, siger Kevin Diks.

Han blev opereret i knæet i vinterpausen og har ikke længere problemer.

- Mit knæ har det fint, jeg skal have opbygget musklerne omkring det, men det er der styr på. De sidste par uger har været rigtig gode og jeg er meget tilfreds med den måde, det går på.

Den udsatte kamp mellem AGF og Randers FC er endnu ikke programsat på ny, den skal dog spilles inden 22. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce