Annonce
AGF

Efter afsked med AGF: Jakob Ankersen vender hjem til Esbjerg

I sidste sæson scorede Jakob Ankersen (til højre) seks mål og lagde op til tre for AGF. Han spillede i alt 35 superligakampe - 25 gange var han med fra start. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jakob Ankersen, der i den forgangne sæson var en profil i superligaen for AGF, vender tilbage til Esbjerg og EfB.

Annonce

Fodbold: EfB henter Jakob Ankersen hjem.

Ankersen, som i den nyligt afsluttede superligasæson spillede 35 kampe for superligaens bronzevinder, AGF, har underskrevet en treårig aftale med EfB.

Offensivprofilen kommer til EfB på en fri transfer, efter at hans kontrakt med AGF netop er udløbet. Ankersen og Aarhus-klubben kunne ikke blive enige om en ny aftale. Ankersen har tidligere udtalt til BT, at han ikke ønskede at skrive under på en ny aftale på blot et år.

- Vi har andre muligheder, heriblandt også i superligaen. Vi får at se, hvad fremtiden bringer, udtalte han for en uges tid siden til BT.

Annonce

Ankersens ønske

Det bliver altså ikke superligaens stadioner, men derimod noget overraskende 1. divisions ditto, der kommer til at lægge græs til Ankersen i den kommende sæson.

EfB er min klub, og jeg har altid ønsket at komme tilbage og spille, hvor det hele startede, så jeg er selvsagt glad for, at det er lykkedes.

Jakob Ankersen

Det hænger blandt andet sammen med, at Ankersen, som spillede 152 kampe og scorede 32 mål for EfB i perioden frem til 2015, inden han blev solgt til IFK Göteborg, har haft et stort ønske om at vende hjem til Esbjerg.

- EfB er min klub, og jeg har altid ønsket at komme tilbage og spille, hvor det hele startede, så jeg er selvsagt glad for, at det er lykkedes. Når det så er sagt, stiller jeg mig ikke tilfreds med blot at være hjemme igen, og sammen skal vi være ambitiøse omkring den kommende sæson, siger han i en pressemeddelelse fra EfB.

- Jeg er igennem mine samtaler med Jimmi (sportschef Nagel Jacobsen, red.) blevet forelagt et godt projekt, som jeg kan se mig selv i, og jeg tror fuldt og fast på, at vi kan få EfB tilbage i superligaen, hvis vi arbejder koncentreret som en enhed. For mit vedkommende vil jeg gøre alt for at bidrage med mål og assists, siger Jakob Ankersen.

Annonce

Power

Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen glæder sig over tilgangen af Ankersen.

- Først og fremmest er vi glade for, at Jakob Ankersen igen bliver en del af EfB. Det er en spiller fra øverste hylde, og han passer perfekt ind i den måde, vi spiller fodbold på. Det handler om power og hårdt arbejde, og Ankersen matcher godt ind i de rammer, så jeg er ikke i tvivl om, at han bliver et vigtigt offensivt våben for os i de kommende sæsoner, siger han i pressemeddelelsen.

- Samtidig er det en moden spiller i sin bedste alder, der vender hjem og er klar til at tage ansvar i en trup med mange unge, talentfulde spillere. Jakob har netop leveret en rigtig flot sæson og har utvivlsomt haft muligheder på et højere niveau, men han er motiveret for projektet i EfB om at vende tilbage til superligaen næste sommer, og nu glæder vi os til i fællesskab med ydmyghed og hårdt arbejde at forsøge at indfri ambitionerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce