Annonce
Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Cirka 50 bilister fik en parkeringsafgift på 510 kr. efter de tirsdag skråparkerede på Kongevejen ved Tivoli Friheden. Nu giver rådmanden gratis parkering ugen ud.

AARHUS: Bilister kan efterårsferien ud parkere gratis på Kongevejen ved siden af Tivoli Friheden.

Det har rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) besluttet efter at cirka 50 bilister tirsdag 19. oktober fik en hilsen med hjem i form af en parkeringsafgift på 510 kroner fra Aarhus Kommune for at parkere på Kongevejen, hvor der er parkeringsforbud.

Restauratør Claus Broberg filmede de mange biler med gule p-afgifter i bagruderne, og han er forarget:

Annonce

- Jeg blev simpelthen så irriteret. Mit gæt er, at der måske har stået et skilt med skråparkering, som man ikke har hentet ind fra AGF-kampen mandag, men måske først har hentet i løbet af tirsdag eftermiddag? For så mange biler kan ikke tage fejl, mener Claus Broberg.

"En træls oplevelse"

På Facebook skriver en gæst fra Kolding, der var i Tivoli Friheden tirsdag med familien i to biler om det ærgerlige i at køre hjem igen med to parkeringsafgifter. Kvinden skriver:

"Jeg har været en af dem som har fået p-bøde ved at holde der, eller faktisk to, og syntes virkelig det er for dårligt! Vi har lagt og kørt hele området rundt, og de har jo ikke p-plads muligheder nok, hvad fanden skal man så stille op? Vi så en masse holde der og tænkte folk havde styr på, at det var sådan man gjorde, så en hyggelig dag/aften med familien, sluttede af med 1.020 kr i samlet bøde…"

Teknik og Miljø indførte torsdag formiddag gratis skråparkering på Kongevejen til og med søndag 24. oktober af hensyn til de mange gæster i Tivoli Friheden i efterårsferien. Foto: Søren Willumsen

På rådhuset har rådmand Bünyamin Simsek ansvaret for blandt andet trafik og parkeringsforhold. Han ærgrer sig og kalder det noget rod:

- Mange fik en træls oplevelse i efterårsferien under besøg i Tivoli Friheden, fordi de modtog en parkeringsafgift. Og det er rigtigt ærgerligt, men det skyldes, at nogen har sovet i timen, mener Bünyamin Simsek og forklarer:

- Gæster skal føle sig velkomne i Aarhus, og derfor har vi nogle håndtag, vi kan skrue på, når der er store arrangementer med ekstraordinært mange gæster. Et af de håndtag er at ensrette Kongevejen og tillade skråparkering. Det giver cirka 100 ekstra parkeringspladser. Og det blev der gjort til AGF-kampen mandag aften. Men jeg kan forstå, at Tivoli Friheden ikke har søgt en særlig tilladelse til det i efterårsferien og derfor var der igen parkeringsforbud fra tirsdag, som normalt.

Annonce

"Vi troede det gik"

Det bekræfter direktør Henrik Ragborg Olesen fra Tivoli Friheden.

- Der har været skråparkering på Kongevejen i en periode under VM i badminton og til 18. oktober. Derfor vurderede vi, at når VM-gæsterne var væk igen, kunne det nok gå uden at søge igen, men det kunne det så ikke.

Henrik Ragborg Olesen ærgrer sig over, at så mange gæster fik p-afgifter tirsdag.

- Det er rigtigt surt, og ikke den bedste hilsen at tage med herfra. Vi kan jo risikere, at folk ikke kommer igen, så det er alvorligt for os.

Derfor er direktøren glad for, at kommunen vil være med til at rette det op med det samme og uden en længere behandling af en ansøgning.

Teknik og Miljø har derfor indført gratis skråparkering på Kongevejen fra torsdag kl. 11 til og med søndag 24. oktober med indkørsel fra Tangkrogen i retning mod rundkørslen.

- Samtidig sender jeg cityassistenterne ud for at vejlede bilisterne til at parkere - ikke i beboelsesområderne - men på Kongevejen, ved stadion eller på Tangkrogen, siger rådmand Bünyamin Simsek.

Det er rigtigt ærgerligt, men det skyldes, at nogen har sovet i timen.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

Selv om han altså mener, at der burde have været gratis parkering på Kongevejen allerede tirsdag og selv om han nu indfører det ugen ud, har han umiddelbart ikke mulighed for at annullere de afgifter, der blev givet tirsdag.

- De afgifter, der er udstedt, kan jeg ikke trække tilbage, hvis ellers skiltningen har været på plads.

Annonce

Skiltningen skal undersøges

Hvad mener du med det? Kan skiltene med parkeringsforbud måske ikke være kommet op igen tirsdag efter fodboldkampen aftenen forinden?

- Skiltene med parkeringsforbud står der permanent. Det, der sker, når der bliver søgt om det, er, at skiltene blændes af med sække. Jeg har hørt nogen sige, at sækkene måske ikke var taget af igen tirsdag efter fodboldkampen. Men det er jeg ikke vidende om, så det er jeg ved at undersøge. Normalt er det arrangøren, der får lov til at dække skiltene af og skal fjerne det igen. Og hvis nogen kan påvise, at skiltene var dækket til, da Tivoli Friheden åbnede, så er jeg klar til at annullere de afgifter, der blev givet tirsdag, siger rådmanden.

Der er normalt permanente skilte med p-forbud på Kongevejen, men de blændes af ved større arrangementer. Spørgsmålet er om de var blændet af tirsdag, da 50 bilister fik en p-afgift. Foto: Søren Willumsen

Det du fortæller, er, at det er AGF, der skulle sørge for at pille sækkene af parkeringsskiltene efter kampen mandag aften. Hvornår pillede de dem af?

- Det er det, jeg vil have undersøgt, siger rådmanden.

Bünyamin Simsek vil samtidig have en ny og lettere skilteordning på Kongevejen. Ifølge rådmanden vil kommunen fremover sætte faste/permanente skilte op med lås på, så de kan åbnes og lukkes med henholdsvis p-forbud og tilladt parkering.

- Dermed kan man undgå den forvirring, der kan opstå med midlertidige skilte og sække, mener rådmanden.

I Tivoli Friheden forsikrer direktør Henrik Ragborg Olesen, at man vil søge parkeringstilladelse på Kongevejen til Tivolis juleudstilling fra medio november og året ud. Samtidig er Friheden under pres på p-pladserne, fortæller han:

- Mange beboere parkerer på Skovbrynet, fordi der er indført beboerparkering på Frederiksbjerg, som de ikke vil betale for. Det betyder, at der hurtigere er optaget hos os. Så det bedste for os ville være en permanent tilladelse til at skråparkere på Kongevejen, siger han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Navne For abonnenter

Kammerherren kan godt lide at arbejde på godset

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce