Annonce
Østjylland

Efter benzinbombe-sag: SSP vil have forældre på banen

SSP-konsulent Benny Husted giver forældrene i Ry og omegn en nøglerolle i forhold til at forebygge problemer blandt de områdets unge. Arkivfoto

Ry er ikke ved at udvikle sig til et problembarn, siger SSP-konsulent Benny Husted. Men der er problemer og udfordringer, der skal tackles, og her spiller forældrene en stor rolle.

RY: Med benzinbombesagen samt historier om brosten kastet gennem vinduer, hashsalg og om elever på Mølleskolen, der er med i bander, har postnummer 8680 i de seneste uger trukket overskrifter i en boldgade, der normalt ikke spilles i.

SSP-konsulent i Ry, Benny Husted, vil ikke kommentere på enkeltsager, men han afviser, at Ry og nærmeste omegn er ved at udvikle sig til at være et problembarn.

- Der er tale om "bobler" med episoder, der ikke har nogen sammenhæng. Det sker indimellem og alle steder. Men sjældent i Ry. I 2015 havde vi eksempelvis en periode på ni måneder i træk, hvor ikke et eneste barn i Ry-området var i kontakt med politiet i en sådan grad, at SSP blev kontaktet, siger han og tilføjer:

- Dermed ikke sagt, at der ikke er problemer i Ry. Selvfølgelig er der det. Men fordi her normalt er så fredeligt, så stikker de enkelte problemer ekstra ud.

Benny Husted fortæller, at der i SSP-regi i øjeblikket arbejdes med blandt andet de unge, der har et forbrug af hash. Her er det altafgørende, at forældrene kommer på banen, og det gælder alle forældre.

- Vi skal opruste på moral og værdier, og her er forældrene ekstremt vigtige. De skal snakke med deres børn, engagere sig i lokalsamfundet og hjælpe hinanden i det fællesskab, der er i et lokalsamfund som Ry. Forældrene kan få meget ud af at snakke sammen, og det kan jo også være, at man ser noget, når man går tur med hunden, som en anden forælder skal have at vide, siger Benny Husted.

Natteravne lukningstruet

Han peger på, at den lokale afdeling af Natteravnene har generalforsamling 9. marts, og at skyerne er sorte.

- Det første punkt på dagsordenen er, om Natteravnene i Ry skal nedlægges, fordi det er for svært at skaffe det nødvendige antal forældre. Det er trist og gerne noget, vi skal have forhindret sker, siger Benny Husted.

Er forældrene i Ry blevet lullet i søvn af, at der normalt ikke er problemer?

- Det kan godt være, for normalt er der altså ikke ret mange problemer at tage fat i. Uanset hvad, så håber jeg, at forældrene er klar til træde til, når der så er problemer, siger Benny Husted.

I 2015 havde vi eksempelvis en periode på ni måneder i træk, hvor ikke et eneste barn i Ry-området var i kontakt med politiet i en sådan grad, at SSP blev kontaktet.

Benny Husted, SSP-konsulent
Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Tiltalt fra Hobro nægter planer om masseskyderi mod Aarhus-skole: Det var fantasier

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

Østjylland

Boligselskab vil bygge 136 boliger på mark: Bliver den lille by nu meget større?

Alarm 112

Kvinde havde betjent i røret, da hun så en stor skygge udenfor døren: - Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

AGF

Bundu og Co. leverede sensationen mod Champions League topscorer og rekordindkøb

Annonce