Annonce
Sport

Efter cykelstjernes død: Gert Frank mindes på Aarhus Cyklebane

Gert Frank i fart på banen tilbage i 1977. Arkivfoto: Mogens Ladegaard

Den tidligere cykelstjernes 'Æresløb' skifter fremover navn til 'Mindeløb'.

AARHUS: Gert Frank, der tidligere var en af landets bedste cykelryttere, døde lørdag 19. januar i en alder af 62 år.

Op gennem 1970'erne og 80'erne henrykkede han mange cykelfans på banen med talrige sejre i seksdagesløb rundt på de europæiske cykelbaner. Hans alt for tidlige død får også betydning på Aarhus Cyklebane, hvor det planlagte Gert Franks Æresløb skifter navn til Gert Franks Mindeløb.

Gert Franks Mindeløb - som løbet nu kaldes fremadrettet - bliver kørt fredag 10. Maj kl. 18 på Aarhus Cyklebane.

På Aarhus Cyklebane har Gert Frank altid haft en meget stor betydning. Han var en af de få talenter fra Aarhus Cyklebane som drog ud i verden og slog igennem på den helt store cykelscene. Igennem alle årene er Gert Frank blevet fulgt tæt på Aarhus Cyklebane, oplyser Johannes Ollerup Sall, der er bestyrelsesformand for Aarhus Cyklebane i en pressemeddelelse.

Annonce

Holdt fast i sine rødder

Planlægningen af 2019 sæsonen på Aarhus Cyklebane har været i gang længe - heriblandt også afholdelsen af Gert Franks Æresløb. Planlægningen foregik i samarbejde med Gert Frank og traditionen tro var Derny Pace Grand Prix på programmet. Derny Pace var en af Gerts favorit-discipliner, ikke mindst efter hans aktive karriere hvor han var en af de mest erfarne Derny Pacere i landet, og også ofte selv sad på motorcyklen til Gert Franks Æresløb.

- Vi er meget stolte over at kunne hylde en af vore største stjerner, også årene fremover, skriver Johannes Ollerup Sall.

Gert Frank har altid holdt fast i sine rødder på Aarhus Cyklebane, og i de seneste år er Gert Frank ofte vendt hjem til rødderne på Aarhus Cyklebane.

- Det har været en fantastisk oplevelse at arrangere Gert Franks Æresløb, og opleve det engagement og den passion som Gert besad for banecyklingen. Han var selv med til at vælge hvilke discipliner, der skulle køres og han var ofte gæst i dommertårnet, hvor han fulgte nøje med i afviklingen af cykelløbene på banen, fortæller Johannes Ollerup Sall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce