Annonce
Aarhus

Efter dødsulykken: Overlevende kan have vigtig viden om signalet

En bamse i en mast til køreledningen og blomster ved stedet for dødsulykken lørdag mellem en personbil og et letbanetog i Trustrup på Djursland. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Havarikommissionen arbejdede hele lørdag på ulykkesstedet. Der er ingen tidshorisont på undersøgelsen.

AARHUS: Lørdag formiddag mistede en norsk far og hans søn livet, da Letbanen kolliderede med en personbil ved en overskæring i Trustrup på Djursland.

En bilinspektør og Havarikommissionen blev kaldt til ulykkesstedet med det samme, og arbejder nu i døgndrift på at undersøge, hvad der gik galt på stedet.

Og det er et stort puslespil, der skal lægges. Derfor arbejdede Havarikommissionen på ulykkesstedet indtil ved 19-tiden lørdag aften, og havde derefter et par timers arbejde på Letbanens kontor i Aarhus.

- Det er et kæmpe puslespil, hvor vi skal forsøge at lægge alle brikkerne. Så vi skal have gravet alt frem. Vi skal have tjekket log-udskrifter, vi skal have undersøgt overskæringen og planerne for ombygningen af overskæring, om det arbejde kan have haft nogen betydning. Alt skal undersøges, derfor kan jeg heller ikke sige noget om en tidshorisont. Vi ved aldrig, om ét spørgsmål åbner for en række nye spørgsmål, siger Bo Haaning, der er leder af jernbaneenheden hos Havarikommissionen, og fortæller, at skulle der undervejs i undersøgelse være indikationer på, at sikkerheden ikke er i orden, så melder Havarikommissionen straks ud om det, selv om undersøgelsen ikke er færdiggjort.

Leder af jernbaneenheden hos Havarikommissionen Bo Haaning arbejdede hele lørdag på ulykkesstedet ved Trustrup, hvor to personer blev dræbt. Foto: Per Øxenholt/Ritzau Scanpix

Vigtig viden fra overlevende

Ud over de to personer, der mistede livet, var der en mor og datter i bilen, som begge overlevede og er udenfor livsfare. Derfor kan kvinden i bilen måske have vigtig viden om, hvad der er sket forud for ulykken.

- Vi indhenter selvfølgelig viden fra eventuelle vidner herunder kvinden i bilen så hurtigt, MEN så skånsomt som det kan lade sig gøre i respekt for den voldsomme tragedie hun har været - og stadig er - igennem, siger Bo Haaning, der ligeledes fortæller, at de er opmærksomme på den kritik, der er kommet fra lokale beboere i området vedrørende signalet, der ikke har virket perfekt i dagene op til ulykken. Det vil også blive undersøgt.

- Det var norske statsborgere, der var impliceret i ulykken. Kan man forestille sig, at proceduren ved overskæringer er anderledes i Norge end i Danmark?

- Det er en af de brikker i puslespillet, vi kigger på. Så vi samarbejder i øjeblikket også med den norske Havarikommission. Ved ulykker kigger vi også på ”human factor”, altså at det var norske statsborgere, og kan det have været en medvirkende del af det, der er sket. Om de agerer på en anden måde, end vi gør, siger Bo Haaning.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce