Annonce
Aarhus

Efter dødsulykken: Overlevende kan have vigtig viden om signalet

En bamse i en mast til køreledningen og blomster ved stedet for dødsulykken lørdag mellem en personbil og et letbanetog i Trustrup på Djursland. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Havarikommissionen arbejdede hele lørdag på ulykkesstedet. Der er ingen tidshorisont på undersøgelsen.

AARHUS: Lørdag formiddag mistede en norsk far og hans søn livet, da Letbanen kolliderede med en personbil ved en overskæring i Trustrup på Djursland.

En bilinspektør og Havarikommissionen blev kaldt til ulykkesstedet med det samme, og arbejder nu i døgndrift på at undersøge, hvad der gik galt på stedet.

Og det er et stort puslespil, der skal lægges. Derfor arbejdede Havarikommissionen på ulykkesstedet indtil ved 19-tiden lørdag aften, og havde derefter et par timers arbejde på Letbanens kontor i Aarhus.

- Det er et kæmpe puslespil, hvor vi skal forsøge at lægge alle brikkerne. Så vi skal have gravet alt frem. Vi skal have tjekket log-udskrifter, vi skal have undersøgt overskæringen og planerne for ombygningen af overskæring, om det arbejde kan have haft nogen betydning. Alt skal undersøges, derfor kan jeg heller ikke sige noget om en tidshorisont. Vi ved aldrig, om ét spørgsmål åbner for en række nye spørgsmål, siger Bo Haaning, der er leder af jernbaneenheden hos Havarikommissionen, og fortæller, at skulle der undervejs i undersøgelse være indikationer på, at sikkerheden ikke er i orden, så melder Havarikommissionen straks ud om det, selv om undersøgelsen ikke er færdiggjort.

Leder af jernbaneenheden hos Havarikommissionen Bo Haaning arbejdede hele lørdag på ulykkesstedet ved Trustrup, hvor to personer blev dræbt. Foto: Per Øxenholt/Ritzau Scanpix

Vigtig viden fra overlevende

Ud over de to personer, der mistede livet, var der en mor og datter i bilen, som begge overlevede og er udenfor livsfare. Derfor kan kvinden i bilen måske have vigtig viden om, hvad der er sket forud for ulykken.

- Vi indhenter selvfølgelig viden fra eventuelle vidner herunder kvinden i bilen så hurtigt, MEN så skånsomt som det kan lade sig gøre i respekt for den voldsomme tragedie hun har været - og stadig er - igennem, siger Bo Haaning, der ligeledes fortæller, at de er opmærksomme på den kritik, der er kommet fra lokale beboere i området vedrørende signalet, der ikke har virket perfekt i dagene op til ulykken. Det vil også blive undersøgt.

- Det var norske statsborgere, der var impliceret i ulykken. Kan man forestille sig, at proceduren ved overskæringer er anderledes i Norge end i Danmark?

- Det er en af de brikker i puslespillet, vi kigger på. Så vi samarbejder i øjeblikket også med den norske Havarikommission. Ved ulykker kigger vi også på ”human factor”, altså at det var norske statsborgere, og kan det have været en medvirkende del af det, der er sket. Om de agerer på en anden måde, end vi gør, siger Bo Haaning.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Debat

Når hjemløse har brug for at komme på fode igen: Her har vi fundet et himmerige

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Annonce