Annonce
Danmark

Efter dom i Viborg: Paludan retter skarp kritik mod Midt- og Vestjyllands Politi

Den skarpe kritik, Rasmus Paludan kommer med, møder ikke ligefrem forståelse hos Midt- og Vestjyllands Politi. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Partileder fra Stram Kurs, Rasmus Paludan, retter efter dagens dom en skarp kritik mod Midt- og Vestjyllands Politi. Den kritik afviser politiet blankt.

- De fleste fremmede er ligeglade med fængsel. Derfor er det et vigtigt signal, at han blev dømt til udvisning af landet. Det håber jeg landsretten også finder frem til, lyder det fra partilederen i Stram Kurs, Rasmus Paludan, til TV MIDTVEST.

Han var 13. april i år i Viborg. Her havde han anmeldt en demonstration på Ellekonebakken. Rasmus Paludan var ved demonstrationen beskyttet af Midt- og Vestjyllands Politi, der afskærmede de fremmødte fra partilederen. Alligevel lykkedes det en 24-årig mand at slippe forbi betjentene og kaste en sten i hovedet på Rasmus Paludan.

- Det er det mest alvorlige, jeg nogensinde har oplevet i. Havde den sten ramt mig lidt højere på hovedet omkring kraniet, så kunne jeg være død af det. Heldigvis ramte han mig i nakken. Situationen overgår alt, hvad jeg tidligere har oplevet, selv urolighederne på Blågårds Plads, fortæller Rasmus Paludan til TV MIDTVEST.

Tirsdag blev den 24-årige mand fra Viborg idømt 60 dages ubetinget fængsel samt udvisning i seks år for overfaldet. Den dømte blev udvist, da han kommer fra Syrien.

Annonce

Skap kritik af politiet

Selvom Rasmus Paludan er tilfreds med dagens dom ved byretten i Viborg, så undrer han sig over den indsats ordensmagten ydede under demonstrationen i Viborg. En indsats partilederen fra Stram Kurs langtfra var tilfreds med.

- Når en tilfældig person, der er stærkt beruset, kan komme helt tæt på mig, så er der noget galt. Han burde have dårlige forudsætninger, når han er beruset, det burde ikke kunne ske, lyder det fra Rasmus Paludan.

- Det er helt gak, at Midt- og Vestjyllands Politi har mere travlt med at filme mig, fordi de leder efter muligheden for en injuriesag, end med at beskytte mig. Det er meget skuffende. Jeg er trist over, at politiet på den måde svigter deres opgave med at beskytte mig, som må være deres primære opgave, forklarer Rasmus Paludan.

Han understreger, at han den senere tid har haft et glimrende samarbejde med en lang række politikredse rundt omkring i landet, præcis som han har haft en god dialog med PET. Det er netop de oplevelser, der gør, at Rasmus Paludan kritiserer Midt- og Vestjyllands Politi. Fordi han, som han selv udtrykker det, har mærket en mangel på selvevaulering efter forløbet, hvor Rasmus Paludan blev ramt af en sten.

Politiet: Paludan selv skyld i situationen

Den skarpe kritik, partilederen kommer med, møder ikke ligefrem forståelse hos Midt- og Vestjyllands Politi. Her har man ved en stribe demonstrationer i regionen taget vare om Rasmus Paludans sikkerhed. Chefpolitiinspektør Claus Hilborg understreger, at sikkerheden ved demonstrationerne kunne være bedre. Det er dog primært partilederens eget ansvar, når demonstranterne kommer tæt på.

- Den dag i Viborg skabte vi en sikkerhedszone med en vej imellem Rasmus Paludan og demonstranterne. Det var Rasmus Paludan selv, der bad om at få demonstranterne tættere på. Det ønske valgte vi at efterleve, men oplyste ham samtidig om, at vi så ikke kan beskytte ham på samme måde, fortæller Claus Hilborg til TV MIDTVEST.

Det var, da den ydre sikkerhedszone omkring Rasmus Paludan blev fjernet, at den dømte stenkaster kom helt tæt på partilederen. En lille gruppe særligt uddannede betjente stod rundt om Paludan, men de kunne ikke forhindre stenkasteren i at ramme Paludan fra kort afstand.

Ifølge Claus Hilborg er det ikke den eneste ting, der gør politiets arbejde svært. Også når Rasmus Paludan inviterer demonstranter ind bag politiets skjold, kan farlige situationer opstå.

- Han tager selfies med demonstranter, spiller koranfodbold med dem. Dem han tager ind bag sikkerhedszonen, kender vi jo ikke, de kunne lynhurtigt angribe ham, forklarer Claus Hilborg.

Den 24-årige dømte stenkaster ankede strafudmålingen til landsretten. Han erkendte dog, at det var ham der kastede den sten, der ramte Rasmus Paludan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce