Annonce
AGF

Efter dramatisk afslutning: AGF nedlægger protest over scoring efter tid

Afslutningen på AGFs Superligakamp i Parken førte en masse skænderier og diskussioner med sig. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
AGFs direktør mener, at søndagens dommer favoriserede FC København i den hæsblæsende 3-3-kamp, der fik en bemærkelsesværdig afslutning. Kamil Grabara vil hellere kigge indad.

FODBOLD: Søndag udlignede FC København AGFs 3-2-føring efter slutfløjt, og måske er kampen slet ikke slut endnu.

AGF har i hvert fald nedlagt en protest over kampens afslutning via direktør Jacob Nielsen.

Dommer Jørgen Burchardt havde egentlig fløjtet Superligakampen af, men signalerede omgående til spillerne, at VAR-vognen ville kigge på en hændelse, der var sket få sekunder tidligere. Benjamin Hvidt havde haft hånd på bolden i feltet.

Det endte med, at dommeren dømte et straffespark som Jonas Wind scorede på og dermed udlignede til 3-3.

- Jeg har aldrig før set en afgørelse som denne, så vi har nedlagt en protest over afgørelsen. Når en kamp er fløjtet af, er den så fløjtet af? Det ved vi ikke, men hvor længe kan der i så fald gå? Jeg kender ikke til hvad VAR-reglerne siger kontra fodboldreglerne, siger AGFs direktør Jacob Nielsen til Århus Stiftstidende.

- Og så er der en anden del i det. Vi spillede syv minutter over tid. Hvor kom de fra? Det er hver gang, at vi er i Parken at det lykkedes dem. Hvordan i alverden kan der lægges så meget tid til? Det er lige så meget dét, der er farcen. FCK er gode til at manipulere med dommerne og lægger et tryk på, og det må vi andre jo lære at blive dygtigere til.


Perspektivet har skiftet i de seneste år; FCK jubler nu over at få uafgjort mod os, og selvfølgelig har de ret til, men lad dem have deres øjeblik. Der er stadig luft mellem dem og os.

Kamil Grabara, AGF


Annonce

- Jeg forstår AGF

FC Københavns Nicolai Boilesen forstår godt AGFernes frustrationer.

- Jeg kan selvfølgelig godt forstå, at AGF er frustreret fordi de troede, at kampen var færdig. Jeg har kun set det her før i håndbold hvor der dømmes et straffe efter kampen er færdig.

- Og derfor ligger fejlen også i, at dommeren vælger at fløjte af når der er en situation, der skal tjekkes af VAR. Den del kan jeg godt forstå, de er frustrerede over, men de kan ikke være frustrerede over, at der er straffespark når der er straffespark, sagde Nicolai Boilesen.

Annonce

Set i Premier League

Det er ikke første gang i fodboldhistorien, at en situation som søndagens sker.

I begyndelsen af Premier League-sæsonen scorede Manchester United på et straffespark efter tid i en kamp mod Brighton.

Og AGF-målmand Kamil Grabara lod sig da heller ikke rive med på trods af den besynderlige afgørelse på kampen.

- Jeg har allerede set det i Premier League før i denne sæson, og hvis dommerne mener, at der var straffespark, så er det deres arbejde at dømme det.

- Jeg brugte ikke tid på at brokke mig til dommeren i ventetiden, men fokuserede på hvordan jeg skulle forsøge at redde straffesparket hvis dommeren dømte det, sagde Kamil Grabara.

Superliga, 18. runde

FC København – AGF 3-3 (1-3)

Mål: 1-0 Jonas Wind (15.), 1-1 Patrick Mortensen (21.), 1-2 Patrick Mortensen (27.), 1-3 Patrick Olsen (29.), 2-3 Mohamed Daramy (56.), 3-3 Jonas Wind (90., straffespark)

FCK (4-3-3): Kalle Johnsson – Karlo Bartolec, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Victor Nelsson, Nicolai Boilesen – Lukas Lerager (Kamil Wilczck, 85.), Carlos Zeca, Rasmus Falk – Mohamed Daramy (Mustapha Bundu, 66.), Jonas Wind, Viktor Fischer (Pep Biel, 66.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara – Kevin Diks (Alexander Munksgaard, 84.), Sebastian Hausner (Jesper Juelsgård, 78.), Bubacarr Sanneh, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Gift Links (Milan Jevtovic, 84.), Patrick Olsen, Albert Grønbæk Erlykke (Benjamin Hvidt, 78.), Jon Dagur Thorsteinsson (Mathias Jørgensen, 68.) – Patrick Mortensen

Advarsler: Lukas Lerager, Nicolai Poulsen, FCK. Nicolai Poulsen, Bubacarr Sanneh, Mathias Jørgensen, AGF

Dommer: Jørgen Burchardt

Tilskuere: 0 I Parken

Annonce

- Vores egen skyld

Målmanden var mest af alt skuffet over, at århusianerne lod de tre point glide mellem hænderne.

- Vi tabte to point fordi vi forsvarede for dybt og ikke forsøgte at holde fast i bolden. Jeg kunne stå her og skælde ud på alt og alle, men det har jeg ikke lyst til. Jeg er skidesur fordi vi ikke vandt, men jeg kommer ikke til at lange ud efter nogen, folk har selv øjne i hovedet.

- Den er på os selv, at vi ikke vandt kampen. Perspektivet har skiftet i de seneste år; FCK jubler nu over at få uafgjort mod os, og selvfølgelig har de ret til, men lad dem have deres øjeblik. Der er stadig luft mellem dem og os, sagde Kamil Grabara.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce