Annonce
Sport

Efter EM-bronze: OL ser rimelig lovende ud

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck vandt også bronze ved sidste års EM. Arkivfoto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion
Med tredjepladsen ved EM i Weymouth kvalificerede Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck sig til ”for-OL” i Nacra-17 klassen.
Annonce

SEJLSPORT: I dansk sejlsport er der en ting der gælder: Medaljer ved OL.

Århusianske Lin Ea Cenholt har sammen med makkeren Christian Peter Lübeck sat snuderne op i søbrisen efter sådan et sæt. De sejler i katamaran-klassen Nacra-17. Søndag genvandt de bronze ved EM, der blev afholdt i Weymouth i England.

- Vi tror på, at det er vigtigt at få nogle mesterskabsmedaljer, hvis vi skal vinde medaljer ved OL i Tokyo, som er det helt store mål. Der er bare en kæmpestor forskel på at blive nummer fire eller nummer tre ved sådan et mesterskab. Vi havde også mulighed for at vinde eller blive nummer to, men vi er bare glade for at få en medalje. Man får et rigtig godt selvtillidsboost, siger Lin Ea Cenholt.

Parret var også med ved verdensmesterskaberne i Aarhus sidste år. Her sluttede de på en fjerdeplads. Et resultat de var skuffede over, særligt fordi de på grund af for lidt vind ikke fik lov til at sejle den sidste sejlads, det såkaldte medalrace, hvor der er flere point på spil end i de almindelige sejladser.

Ved dette års EM fik Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck lov til at sejle den sidste sejlads, og det var afgørende for, at parret fik medaljer. De gik nemlig akkurat forbi de italienske verdensmestre Tita og Banti, og fik altså vekslet deres fjerdeplads til en tredjeplads. Foran dem sluttede to engelske både.

- Begge de engelske både er dygtige, men vi har slået dem begge før. Det er selvfølgelig flot, at de vinder og præsterer så godt, særligt på hjemmebane. Men når vi har øjnene rettet mod OL, så ser det hele da rimelig lovende ud, siger Lin Ea Cenholt.

Rejsen til OL er sindssygt lang. Vi synes personligt, at vi har fået sat flueben i flere bokse ved stævnet. Der er stadig lang vej og der er mange, der kan nå at udvikle sig meget.

Lin Ea Cenholt

Annonce

Flueben og fuld fokus

Makkerparret er dog ikke sikre på at skulle til OL. Danmark er kvalificeret og må derfor sende én båd afsted. Hvem, der skal sidde i den båd, er op til Dansk Sejlunion. Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er dog med gode placeringer ved både EM og VM i gang med at lave et fornuftigt kandidatur.

EM fungerede som udtagelsesstævne til for-OL, der afholdes i Tokyo i august. For-OL er et for test-arrangement både for værterne, men også for landene, der skal deltage i 2020. Ved for-OL får alle de kvalificerede lande lov til at stille med én båd, ligesom ved OL.

- Hvis man laver et godt resultat ved det stævne, er man godt stillet i forhold til at blive udtaget til OL.

- Rejsen til OL er sindssygt lang. Vi synes personligt, at vi har fået sat flueben i flere bokse ved stævnet. Der er stadig lang vej og der er mange, der kan nå at udvikle sig meget. Men vi er glade for vores udvikling indtil nu, særligt set i lyset af, at vi begge to har skulle færdiggøre vores bachelorer og ikke har kunne have fuld fokus på vores sejlads før nu, siger Lin Ea Cenholt.

Nu har parret fuld fokus på sejladsen frem mod OL. Det næste helt store mål er for-OL. Inden da stiller makkerparret også til start ved det traditionsrige Kieler Woche, der løber af stablen i slutningen af juni.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Aarhus

Ansvaret for plejesvigt er placeret: Det skal nye kræfter ind i topledelsen af ældreområdet i Aarhus

Annonce