Annonce
Østjylland

Efter enormt ansigtsløft: Nu kan horsensianerne boltre sig på 6000 kvm ny plads

- Den nye plads i Horsens er et godt eksempel på, hvordan en central, offentlig plads - som mange mennesker krydser dagligt, og som fungerer som velkomst til byen - kan kobles med en privat boligforenings udearealer. Pladsen giver nu både bedre adgang for flere mennesker. Samtidig rummer den flere funktioner, der gør den mere attraktiv, siger programchef i Realdania, Astrid Bruus Thomsen, som har været inde over den massive omdannelse af Andreas Steenbergs Plads. Foto: Morten Pape

Halvandet år lang renovering af Andreas Steenbergs Plads er slut - officiel indvielse på trapperne.

Annonce

Horsens: Den nye Andreas Steenbergs Plads i Horsens er klar til at blive taget i brug efter en lang, omfattende forskønnelse.Den 6000 kvm store plads ved banegården har i halvandet år været byggeplads og delvis afspærret, men fredag 15. december kl. 11 er der officiel indvielse af området, oplyser Horsens Kommune.

- Den historiske plads foran banegården har nu fået helt nyt liv. Belægning, bænke og belysning er blevet udskiftet. Der er blevet lagt en parkeringsetage ned under pladsen. Triton (berømt statue, der af mange ses som et vartegn for Horsens, red.) er blevet renset og opsat i nye omgivelser. Og senest er der plantet over 80 særligt udvalgte træer efter en sindrig plan, der bl.a. tager højde for blomstringsperioder og farvespil, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Én af de mange ting, jeg synes er helt fantastisk, er, at man har genbrugt de sten, der lå på pladsen, dengang busserne holdt her, og at man har brugt de gamle kajsten fra inderhavnen og granitfliserne fra det tidligere Ceres-bryggeri. På den måde fortæller pladsen en helt unik Horsens-historie, samtidig med at den tilfører nyt liv, udtaler Ole Pilgaard Andersen (DF), som er formand for teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune, i pressemeddelelsen.

Annonce

Godt boligliv

Renoveringen af pladsen er sket i samarbejde mellem Andelsboligforeningen, Beringsgaard, Realdania og Horsens Kommune.

Beringsgaarden ejer den østlige del af pladsen og den nye parkeringskælder til 88 biler, der er opført nedenunder. Kommunen ejer den del af pladsen, der vender ud mod Banegården, og foreningen Realdania har bidraget med dele af finansieringen til den omfattende renovering.

Projektet er en del af Realdanias kampagne, Det gode boligliv, som støtter projekter, der udvikler og fornyer de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv.

Annonce

Sådan så pladsen ud

Bevæg dig rundt på kortet for at se, hvordan Andreas Steenbergs Plads så ud, da renoveringen var i et tidligt stadie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce