Annonce
Sport

Efter første superligascoring for AGF: Det er bedre end sex

Patrick Mortensen bankede bolden i nettet få minutter før slutfløjt. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AGFs nyerhvervelse i angrebet, Patrick Mortensen, scorede fredag aften sit første superligamål for AGF, da han kort før tid rensede den ene trekantssammenføjning på Sydbank Park for spindelvæv med et sublimt langskudsmål.

FODBOLD: Med en kanonscoring kort før tid stemplede Patrick Mortensen nok ind i en del AGF-fans hjerter. Resolut sparkede han bolden helt op i krogen på sin første berøring.

- Jeg plejer at sige, at det er bedre end sex, men det er min kone ikke så meget for, at jeg siger, sagde Patrick Mortensen i et stort grin efter kampen mod Sønderjyske.

- Spøg til side, det er fantastisk at få så dejligt og rent et træf og se bolden fise ind. Og så var det bare endnu mere dejligt, at det var ned mod vores egne fans og jeg kunne stå der helt alene med dem de første par sekunder, før de andre kom løbende. Det betød meget for mig, og det var dejligt at give lidt igen til alle, uddybede angriberen.

Målet faldt efter Adama Guira spillede en bold i dybden, Patrick Mortensen tog hurtigt bestik af situationen og sparkede til bolden et godt stykke udenfor feltet. Derpå susede den helt oppe i krogen uden chance for Sebastian Mielitz i målet og angriberen kunne fejre sin første scoring for AGF.

- Vi var presset rimelig godt i bund og vi havde en etmåls-føring, så der var to dele. Det ene var, at vi får det vigtige mål til 2-0 og dræber kampen, og så var det også bare dejligt at kunne krydse første mål af. Jeg scorede i min første træningskamp, men det tæller ikke rigtigt, så det var dejligt - især efter mit lidt dårlige mod Esbjerg, som jeg er blevet drillet for. Men jeg kunne lukke kajen på mine holdkammerater med den scoring, sagde angriberen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce