Annonce
Aarhus

Efter faldende smittetal: Flere besøgende igen tilladt på de østjyske hospitaler

Er du indlagt på eksempelvis Aarhus Universitetshospital, er det fra onsdag igen tilladt at have mere end en besøgende. Alle anbefalinger om håndsprit, håndvask og afstand skal dog stadig følges. Foto: Axel Schütt
Smittetallene falder i Østjylland, og dermed fjernes besøgsrestriktioner på regionens sygehuse i Midtjylland.
Annonce

ØSTJYLLAND: Det går den rigtige vej med smittetallene for corona i Østjylland. I august var Aarhus ellers den hårdest ramte by i forhold til coronavirus, og også i flere andre østjyske byer steg smittetallene markant, men nu er tallene på vej ned igen.

Derfor er der også en lempelse af besøgsreglerne på regionens hospitaler på vej. Indtil nu har antallet af besøgende været begrænset til en enkelt, men fra onsdag 2. september ophæver Styrelsen for Patientsikkerhed de midlertidige restriktioner.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Her understreges det også, at der kun tillades flere personer, hvis de lokale forhold tillader det og hvis de generelle regler og råd fra Sundhedsstyrelsen om afstand kan opretholdes.

Annonce

Anbefalinger om mundbind frafalder også

Indtil nu har Region Midtjylland opfordret besøgende, ledsagere og andre med ærinde på hospitalet til at bære mundbind. Har man ikke selv haft et mundbind med, har hospitalerne udleveret mundbind.

Opfordringen om mundbind på hospitalerne ophører nu, og det samme sker for hospitalernes udlevering af mundbind.

For at sikre, at besøg og lignende kan gennemføres på forsvarlig vis, opfordrer hospitalerne alle til fortsat at holde afstand, spritte hænder af før og efter besøg og udvise god hosteetikette.

Har man symptomer på sygdom, skal man blive hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce