Annonce
Aarhus

Efter flere dage med uroligheder: Straffen for utryghedsskabende kriminalitet fordobles midlertidigt i Gellerup

Flere dage med uroligheder og bilafbrændinger får nu Østjyllands Politi til at indføre skærpet strafzone i en del af Aarhus V. Foto: Axel Schütt
Østjyllands Politi indfører strafskærpelseszone i et afgrænset område i Gellerup efter flere dage med ildspåsættelser, stenkast og anden uro i området.
Annonce

AARHUS: Efter flere dage med ildspåsættelser, stenkast og uro i området ved Gellerup, har politiet mandag aften besluttet at indføre strafskærpelseszone.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Den skærpede strafzone gælder fra mandag 8. juni klokken 22 og indtil videre til tirsdag 16. juni klokken 16.

Konkret betyder oprettelsen af den skærpede strafzone, at straffen for bestemte former for utryghedsskabende kriminalitet bliver fordoblet, hvis kriminaliteten bliver begået inden for zonen. Det er eksempelvis kriminalitet som hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven.

Formålet med den skærpede strafzone er at forhindre fremtidige kriminelle handlinger og på den måde genskabe trygheden i området.

Zonen går i det område, der er rammet ind af Åby Ringvej, Silkeborgvej, Edwin Rahrsvej, Hejredalsvej og Røgelvej.

- Vi har nu gennem flere dage set, at en gruppe uromagere påsætter brande og kaster med sten og fyrværkeri og på den måde skaber stor utryghed blandt det store flertal af lovlydige borgere i området. Vi vurderer, at strafzonen kan være et værktøj til at slå ned på de personer, der laver ballade og på den måde skabe ro for alle andre derude, siger politiinspektør Martin Løye i pressemeddelelsen.

Zonen, der på kortet er markeret med en lyserød streg, går i det område, der er rammet ind af Åby Ringvej, Silkeborgvej, Edwin Rahrsvej, Hejredalsvej og Røgelvej.
Annonce

Skærpelseszone kan forlænges ved behov

Urolighederne startede fredag, og siden har der været flere tilfælde, hvor der er blevet kastet med sten, malingbomber og fyrværkeri mod betjente og politibiler. Derudover har der været stenkast mod bybusser i området og der har været flere påsatte brande i containere og skraldespande.

Kriminalitet, der altså giver dobbelt straf frem til 16. juni.

- Det er første gang, at Østjyllands Politi benytter sig af en skærpet strafzone, og det er et skridt, vi har taget efter nøje overvejelser. Vi har brug for at få roen tilbage i Gellerup, og vi håber, at udsigten til en markant øget straf, kan få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang. De skal vide, at vi er klar til at tage de nødvendige midler i brug for at få genskabt trygheden i området, siger Martin Løye.

Han oplyser desuden, at politiet vil være ekstra til stede i det vestlige Aarhus med synlige patruljer, ligesom det forebyggende arbejde og samarbejdet med Aarhus Kommune, boligforeninger og andre foreninger i området fortsætter. Politiet kan vælge at forlænge perioden for strafskærpelseszonen efter 16. juni klokken 16, hvis der er behov og grundlag for det.

Radio4 Morgen har talt med formanden for beboerforeningen i Gellerup, Abdinasir Jama, om foreningens samarbejde med politiet. Lyt med herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce