Annonce
Østjylland

Efter flere måneders venten: Nu er Verdo-handel faldet endeligt på plads

Bestyrelsesformand i Verdo, Torben Høeg Bonde (nr to fra højre), trykker hænder med Hans Peter Andreasen, der er bestyrelsesformand N1 og Eniig Forsyning, ved underskrift af de formelle aftaler med Eniig. Flankeret af konstitueret administrerende direktør i Verdo, Morten Birch (til højre) og Jan Østergård Jensen, direktør N1 og Eniig Forsyning. Foto: Verdo
Myndighederne har endeligt godkendt handlen mellem de to energiselskaber Verdo og Eniig. Dermed modtager 50.000 varmekunder i Herning nu fjernvarme fra Randers.

Randers: Fra mandag 2. september har Verdo Varme overtaget varmeforsyningen til borgere og virksomheder i Herning. Samtidig afleverer energiselskabet i Randers sine elnet i Hobro, Randers og Hillerød til Eniig.

Handlen mellem de to energiselskaber blev indgået i foråret, men har afventet godkendelse hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Energistyrelsen.

Verdo tjener samlet 560 millioner kroner på handlen, idet salget af el-nettet indbringer 720 millioner kroner, mens købet af fjernvarmenettet i Herning koster 160 millioner kroner.

Annonce

Femtestørst i landet

- Vi forsyner allerede cirka 35.000 fjernvarmekunder i Randers med billig og klimavenlig fjernvarme. Nu kan vi byde velkommen til cirka 50.000 kunder fra Herning og omegn. Målt på årligt leveret energimængde er Verdo nu landets femte største fjernvarmeselskab, siger formand for bestyrelsen i Verdo, Torben Høeg Bonde.

Verdo’s konstituerede administrerende direktør Morten Birch fremhæver, at Verdo med overtagelsen af Hernings fjernvarmeforsyning tager endnu et stort skridt i retning af at opfylde sin strategi om at fokusere på fjernvarme og bidrage mere til den grønne omstilling.

Indflydelse på fremtiden

Varmekunderne i Verdo Varme Herning får også indflydelse på fremtiden hos Verdo, når det nuværende repræsentantskab udvides med 18 nye medlemmer fra Herningegnen, der også skal vælge fire nye medlemmer til Verdo's koncernbestyrelse.

Begge dele sker senere i år i en proces, der sættes i gang allerede i denne uge, sådan at varmekunderne i Herning hurtigst muligt får indflydelse i deres nye varmeselskab.

Verdo's repræsentantskab kommer efter valget af nye medlemmer, der skal repræsentere kunderne i Herning og omegn, til at omfatte 29 medlemmer, som repræsenterer varme- og vandkunderne i Randers, 18 medlemmer, som repræsenterer varmekunderne i Herning og et medlem, som repræsenterer elnet-kunderne i Kongerslev

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce