x
Annonce
Aarhus

Efter gin-succes i Aarhus: Ægtepar åbner barer i København og Odense

Århusianerne har i snart tre år kunnet gå på opdagelse i en verden af gin og tonic i gin-baren Two Socks, der nu også kommer til Odense. Det bliver dog med det nye navn Four Jiggers Club. Privatfoto
Ægteparret Susanne Simonsen og Simon Frimann har haft så stor succes med deres gin-bar i Århus, at de nu rykker til København og Odense. Samtidig får barerne et nyt navn.

Det er efterhånden et godt stykke tid siden, at der blev serveret wienerschnitzler og kolde fadøl i en kulisse af klenodier fra sportens verden i Restaurant Målet i Jernbanegade i Odense. Snart er nye lejere klar til at rykke ind, og det bliver i nyrenoverede lokaler med et moderne koncept, der centrerer sig om en bestemt form for spiritus: Gin.

Ægteparret Simon Frimann og Susanne Simonsen åbnede for snart tre år siden en gin-bar i Aarhus, og det er gået så godt, at de nu er ved at forberede åbningen af nye gin-barer i København og Odense.

Ifølge Susanne Simonsen har det fra start været meningen at åbne i Danmarks tre største byer. Det var derfor oplagt at udnytte chancen, da muligheden for at overtage Restaurant Målets gamle lokaler opstod.

- Størrelsen af lokalerne passer rigtigt godt til det, vi gerne vil og beliggenheden er også rigtig god. Og så kender de fleste folk jo Målet, siger Susanne Simonsen, der peger på, at gin-baren vil have åbent til midnat til hverdag og til klokken 2 i weekenden:

- Det bliver jo ikke sådan en bar, hvor man giver den maksimalt gas, selvom man selvfølgelig sagtens kan blive beruset af at drikke god gin og tonic. For os handler det om at kunne give folk en oplevelse, der er på højde med at spise gourmet-mad.

Annonce

Gin og tonic

Gin er en destilleret alkoholisk drik, der er smagssat af enebær.

Gin blev oprindeligt opfundet af en hollandsk læge og brugt som lægemiddel mod smerter i nyrerne.

Tonic bliver lavet med et udtræk fra kinabark kaldet kinin. Kinin har en bitter smag og er tidligere blevet brugt som et middel mod malaria.

Der findes i dag utallige versioner af gin og tonic. Alene i Danmark produceres der mere end 50 forskellige mærker af gin.

Bredt spektrum af smage

Selvom gin-baren sætter to ingredienser i centrum, vil gæsterne ifølge Simon Frimann kunne opleve et stort spektrum af smage afhængig af, hvordan de mange forskellige typer gin og tonicvand kombineres.

- Du kan få det helt søde og lette med en smule enebær i bagkanten, og så kan du få det helt tørre med enebær og tonic, der river i halsen. Kunsten er at finde de rigtige kombinationer mellem ginen og tonicvandet. Det er det, vi bruger al vores tid på, og det vi er blevet rigtigt gode til, siger Simon Frimann, der begyndte at arbejde med salg af gin for seks år siden.

Fra Two Socks til Four Jiggers

Ægteparrets gin-bar i Århus og web-butik, hvor man kan købe alverdens former for gin og tonic, hedder i dag Two Socks. Det navn bliver dog ændret i forbindelse med åbningen i Odense og København. Fra det tidspunkt vil navnet således ændre sig til Four Jiggers Club.

Det vil også være under det navn, at parret vil producere deres helt egen gin, som man også vil kunne smage eller købe hele flasker af i baren.

Når parret er klar til at åbne flere nye barer i både København og Odense, skyldes det, at der er kommet godt gang i forretningen i Århus og i web-butikken. Ifølge Susanne Simonsen er én af de helt afgørende faktorer at finde de rigtige medarbejdere, som kan guide gæsterne i baren i forhold til, hvilke typer af gin man skal vælge.

- Det er ikke fordi, at træerne vokser ind i himlen, men vi tror på, at vi gør det rigtige og blandt andet værner om vores personale, som bliver klædt på til opgaven, siger Susanne Simonsen.

Four Jiggers Club søger i øjeblikket medarbejdere til gin-baren i Odense, der efter planen åbner i slutningen af marts eller starten af april.

Lulu Lyngholm Bigler (t.v.) satte for et år siden de mange sportsklenodier i Restaurant Målet til salg på en auktion. Nu har hun så også fundet en ny lejer til lokalerne, der i øjeblikket er ved at blive renoveret. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce