Annonce
Østjylland

Efter groft hærværk: Nu er hele superrampen igen åben

Nu kan de lokale skatere igen bruge Gedved Superrampe i hele sin udstrækning. Arkivfoto
Lokale skatere kan igen bruge hele Gedved Superrampe. De beskadigede plader er blevet udskiftet.

Gedved: Gedved Superrampe er igen åben i sin fulde bredde.

Den ene halvdel af rampen har været lukket sommeren igennem, efter at den i forsommeren blev ramt af groft hærværk.

Et traktordæk blev dengang rullet ind på rampen og sat i brand, så brandvæsnet måtte rykke ud for at slukke ilden.

Der opstod store skader på rampen, og der skulle udskiftes materialer for 17.000 kr.

I første omgang blev den ene halvdel af rampen åbnet for skaterne, men nu har manden bag superrampen, Niels Ibsen, udbedret skaderne, og dermed er rampen genåbnet for brug - men med risiko for sodsværtning af tøj, fodtøj, udstyr m.v, fortæller Niels Ibsen.

- Der er stadig er en del sod tilbage efter branden. Vi er i gang med et afrensningsforsøg på en af de plader, der er blevet fjernet. Vi skal sikre os, at den metode, vi anvender, ikke ødelægger pladerne. Så snart det er afprøvet med succes, får hele rampen en afrensning, fortæller Niels Ibsen.

Annonce
Der er stadig er en del sod tilbage efter branden. Vi er igang med et afrensningsforsøg på en af de plader, der er blevet fjernet.

Niels Ibsen, Gedved Superrampe

Glæde over opbakning

I forbindelse med branden fik han en lang række henvendelser med tilbud om hjælp til at genopbygge rampen, men Niels Ibsen har selv stået for at genopbygningen.

- Jeg kender jo konstruktionen i søvne. Mange har tilbudt deres hjælp. Det er rigtig sødt af dem, men traditionen tro lavede jeg det selv, fortæller Niels Ibsen, der glæder sig over den opbakning og de positive tilkendegivelser, han har modtaget i forbindelse med genåbningen.

Reparationen gik, som han på forhånd havde beregnet, så det anslåede budget på 17.000 kr. kom til at holde stik.

- De udvendige plader på rampes gavle, som også blev ødelagt ved branden, udskiftes også inden længe, ligesom området omkring rampen bliver trimmet efter en periode i dvale. Til foråret skal der laves planlagt vedligehold af det flade stykke mellem de to buer. De dyre Skatelite-plader skal ikke udskiftes, men konstruktionen nedenunder skal skiftes. Den vil da være seks år gammel og udsættes jo for alt det regnvand, buerne opsamler, inden det løber ned på det flade midterstykke, fortæller Niels Ibsen.

Derudover arbejder han på at få skaterrampen overdækket, så den meget populære rampe også kan benyttes i regnvejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce