Annonce
forside

Efter hærgen og chikane: Politiet lover mere patruljering ved plaget butikscenter

Politiet lover nu mere patruljering ved Frydenlund Centret, der gennem et halvt år har været plaget af en større gruppe uroskabende unge. Foto: Kim Haugaard

Efter den seneste tids virak om smadrede butiksruder, åbenlyst salg af narko og chikane og trusler mod kunder og butiksansatte, øger Østjyllands Politi nu patruljeringen ved Frydenlund Centret i det vestlige Aarhus.

Annonce

AARHUS V: I månedsvis har butiksejere og kunder i Frydenlund Centret i Aarhus V følt sig chikaneret af en større gruppe unge på omkring 15-20 personer, der begår hærværk og skaber utryghed i centret.

Som en direkte konsekvens har Østjyllands Politi nu besluttet at øge tilstedeværelsen ved centret.

- Vi er allerede opmærksomme på, at vi har en udfordring med en gruppe unge, der gør det utrygt at færdes i området. Det er helt uacceptabelt, og derfor har vi i forvejen haft en periode med øget patruljering derude. Men der skal tilsyneladende mere til. Derfor øger vi vores tilstedeværelse med en opsøgende og forebyggende indsats i et tæt samarbejde med kommunen, så vi får ro i området, siger politiinspektør Martin Løye, Østjyllands Politi.

Tidligere på ugen fortalte bodega-ejer i Frydenlund Centret, Bente Pedersen, til TV2 Østjylland, at hun frygter snart at måtte dreje nøglen om, fordi kunderne efterhånden helt er forsvundet. Ifølge bodega-ejeren chikanerer en stor gruppe unge hver aften hendes gæster, når de indfinder sig i centret.

Det fik socialdemokraternes politiske ordfører i Aarhus, Anders Winnerskjold, til at love handling. Et løfte, som politiet nu indfrier.

I løbet af det seneste halve år har Østjyllands Politi da også modtaget flere anmeldelser fra de erhvervsdrivende ved Frydenlund Centret. Blandt andet om en gruppe unge, der generer de forbipasserende, og flere tilfælde af hærværk mod butikkerne.

- Vi har i forvejen et godt samarbejde i vores restauratørnetværk, som betyder, at vi i det hele taget blev bekendt med, at der er en tilbagevendende problematik. Alle borgere skal kunne gå frit omkring uden at blive antastet på gaden og tilbudt hash, og erhvervsdrivende skal kunne have deres butikker i fred. Derfor kan jeg også kun opfordre til, at man ringer til os, hvis man oplever at blive chikaneret på den måde, siger Martin Løye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stigning lægger pres på universitetshospitalet: Supersygehus inddrager sengepladser til corona-smittede

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce