Annonce
Østjylland

Efter kø-kritik til Rammstein-koncert: Læs dine mails og sluk din gps

Rammstein-forsanger Till Lindemann på Fængslet i Horsens. Lidt længere henne i koncerten dukkede han op med en vest, der - som en af koncertens mange gimmicks - eksploderede i fyrværkeri. Netop dén burde han måske have ladet blive i garderoben så få dage efter terroren i Manchester, har mange efterfølgende kommenteret. Foto: Axel Schütt

Mange af de 35.000 tilskuere kom for sent, havde ikke kontanter med hjemmefra og tjekkede ikke de alternative ruter ud af Horsens.

ØSTJYLLAND: Kø ved dankort-automaterne og kø både til og fra Horsens. Sådan lyder det igen og igen efter torsdagens Rammstein-koncert på Fængslet.

- Og det hele kunne være undgået, hvis koncertgæsterne bare havde læst de nyhedsmails, vi sendte ud, eller tjekket de praktiske oplysninger på koncertens hjemmeside, siger Frank Panduro, direktør for Horsens & Friends, som sammen med ICO stod bag arrangementet med 35.000 tilskuere.

- Det betyder trængsel, og derfor gav vi i mails og på hjemmesiden praktiske råd som f.eks. at tage af sted i god tid og medbringe kontanter hjemmefra. Og vi anviste alternative ruter til og fra Horsens, siger Frank Panduro.

Annonce

Vi oplevede det største pres ved indgangen omkring kl. 20. Når folk kommer så sent, ender de nede bagved, mens vi fra udkigspladserne kunne se, at der var rigelig plads oppe foran.

Frank Panduro

Den samme vej som alle de andre

Problemet er, at mange ikke læser disse råd. De fleste kom først ved 20-tiden og endte nede bagved, selv om der var pæn plads længere oppe på koncertområdet. Ved de fire dankort-boder var der kø. Og da det hele var slut, koblede flertallet gps'en på - og blev ledt den samme vej som alle de andre.

Oveni skete der efter koncerten et større uheld i krydset Vestergade-Schüttesvej.

- Det værst tænkelige sted, konstaterer Frank Panduro.

Mange på de tre betalings-parkeringer slap udenom. Her fik bilisterne et kort med alternative ruter og et råd om at slå gps'en fra.

- Og det virkede, siger Frank Panduro.

Undskyld til naboerne

Hvormed ikke er sagt, at arrangørerne læner sig tilbage. F.eks. er det et stort ønske, at der fremover kan betales med dankort eller mobilepay i boderne.

- Men det kræver, at der bliver lagt kabler ud på koncertpladsen, for mobilnettet er så belastet, at det ikke fungerer, siger Horsens & Friends-direktøren.

På ét punkt står han dog klar med en uforbeholden undskyldning: Nogle meget larmende lydprøver aftenen før koncerten.

- Men vi havde problemer med lydsystemet, og vi var nødt til at tjekke det af allerede onsdag, så vi om nødvendigt kunne hente nyt udstyr ind torsdag morgen. Det gik ud over specielt naboerne, og det er vi rigtigt kede af.

Oplev Rammstein spille "Amerika" på Fængslet i Horsens

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce