Annonce
Aarhus

Efter kontakter i tusindvis: 62-årige Jan Have har endelig fået job

Virksomheden i Skåde har leveret skrifter og grafisk design til masser af bøger verden over. Nogle af dem står her i reolen, som Jan Have studerer. Foto: Hans Petersen

Århusiansk virksomhed med kunder i seks verdensdele slog til efter omtale i Århus Stiftstidende.

AARHUS: Jan Have er en glad mand. Den 62-årige århusianer har fået job efter måneders søgen, og efter at mange tusinde har været involveret i hans situation på elektroniske medier og her. Først efter at hans situation blev belyst i Århus Stiftstidende og stiften.dk, kom der skred i tingene.

Klaus E. Krogh, direktør i 2K/Denmark, slog straks til.

- Det tog mig under 15 sekunder at finde ud af, at vi skulle have fat i Jan Have til vores virksomhed, siger Klaus E. Krogh. 2K/Denmark laver skrifter og grafisk design og har specialiseret sig i blandt andet bibler.

- Vi har kunder i seks verdensdele og vil også gerne ind på det danske marked. Til det er Jan Have den helt rette, siger Klaus E. Krogh, der onsdag 1. november bød sin nye konsulent velkommen.

2K/Denmark har hjemme i Skåde på adressen Stenvej 25B og har 14 ansatte og sværvægtere af kunder som Harvard University Press, Oxford University Press og Cambridge University Press. Virksomheden laver for eksempel også design og opsætning af Clement Kjersgaards politiske magasin Ræson og Gyldendals kemi- og matematikbøger til gymnasierne.

Annonce

Vi har kunder i seks verdensdele og vil også gerne ind på det danske marked.

Klaus Krogh, medindehaver af 2K/Denmark
Første dag på jobbet. Jan Have (til højre) bliver budt velkommen til 2K/Denmark af Thomas Silkjær (til venstre) og Klaus E. Krogh. Foto: Hans Petersen

Sender tak til tusinder

Jan Have udtrykker sin begejstring med denne melding:

"Tusind tak til alle jer 91.856, der så mit første opslag, og jer 147.112, der har set mit andet opslag. Til alle jer 3.925, der har set min profil, til jer 2.249, der synes om mine opslag, til jer 152, der har kommenteret og sendt gode råd, og til jer 89, der nu er en del af mit netværk. Og tak til alle jer 25, der har ønsket at mødes og er kommet med jobforslag og tilbud på forskellige niveauer fra fritidsjob til fuldtidsjob."

Hos organisationen Seniorerhverv, der har afdelinger i 22 byer landet over, sagde talsmanden på landsplan, Bert van Malkenhorst, i forbindelse med artiklen, at han har den erfaring, at hvis en ansøger har været chef eller leder, har mange ikke lyst til at ansætte den pågældende. Det var netop Jan Haves opfattelse.

- Det har været en fantastisk oplevelse at opnå så stor opmærksomhed. Jeg fik job via omtale, ikke via en ansøgning, siger Jan Have.

Jan Have har været direktør og en af tre partnere i Jørn Moesgård A/S, der arbejdede med grafisk design og kommunikation. Da den ene af de tre ønskede at gå på efterløn, trådte Jan Have også ud, mens Jørn Moesgård startede en ny virksomhed i samme branche. Have har været medejer i 24 år og kunne gå på efterløn.

- Men det havde jeg ikke lyst til. Jeg vil meget hellere ud i job og arbejde fem-otte år endnu, siger han, der i øvrigt er tidligere håndboldspiller på topplan i Aarhus KFUM.

Jan Have får forklaring om skrifter af skrifttypedesigner Heidi Rand Sørensen. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Hele familien stepper op for klubben

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce