Annonce
Aarhus

Efter krisemøde: Sparekrav sænkes på Børn og Unge-området

Arkivfoto: Henning Bagger

Børn og Unge skal levere nye spareforslag, i stedet for skolesammenlægninger. Men for et mindre beløb.

AARHUS: Børn og Unge-området skal levere nye spareforslag, efter at forslaget om store skoledistrikter er faldet. Men det er sparekravet også.

For mens forslaget om skolesammenlægninger og effektiv klassedannelse forventes at kunne indebringe 30 mio. kr. i besparelse, men nu pilles ud, skal Børn og Unge kun levere nye spareforslag fra det halve: 15 mio. kr.

- Det skyldes, at kravet om besparelser er mindre end først antaget. Vi har for hele kommunen fået udarbejdet et sparekatalog for 300 mio. kr., men skal kun finde 241 mio. kr. i 2019. Samtidig er der en besparelse på centrale områder på 36 mio. kr., som kan trækkes fra det samlede sparekrav. Og derefter mangler der i virkeligheden kun besparelser for 10 mio. kr., forklarer borgmester Jacob Bundsgaard.

Partierne beder desuden om en konsekvensberegning for de spareforslag på Børn og Unge området, der har en sammenhæng med strukturforslaget, så der er overblik over de tilbageværende forslag.

Et af de forslag, der altså ikke pilles ud af sparekataloget er forslaget om administrative fælleskaber mellem de administrative ledere og et forslag om større dagtilbud.

Høringen forlænges samtidig til søndag 16. september kl. 12 for de nye forslag, som forventes præsenteret onsdag 5. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

Aarhus For abonnenter

Åh nej: Susanne havde lige købt kolonihavehus - så kom vandet

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

Annonce