Annonce
Aarhus

Efter kritisk dokumentar: Jette Skive vil vende skuden og lave ny direktion

Som følge af eksemplerne på kritisable forhold på plejecentret Kongsgården, barsler ældrerådmand Jette Skive (DF) med ændringer i direktionen internt i Sundhed og Omsorg. Arkivfoto: Kim Haugaard
Der er ændringer på vej internt i ledelseslaget hos Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune som følge af dokumentaren om Kongsgården.
Annonce

AARHUS: Sagen om Kongsgården kommer til at betyde strukturændringer i Aarhus Kommunes ledelseslag.

Hvad der helt konkret skal ske internt i Aarhus Kommune er endnu uvist, men ifølge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), så skal der skabes en ny direktion.

- Nu vender vi skuden og laver en ny direktion, siger hun til TV 2.

Hvad det specifikt kommer til at indebære er endnu uvist, men organisationsændringerne vil ifølge Aarhus Kommune være klar inden for cirka 14 dage.

Annonce

På vej siden foråret

Århus Stiftstidende ville gerne have spurgt Jette Skive, om der er tale om udskiftninger i direktionen, eller om planen snarere handler om at ændre arbejdsgange og prioriteringer.

Jette Skive har onsdag  ikke haft mulighed for at uddybe sagen over for Århus Stiftstidende, men pressechef i Sundhed og Omsorg, Thomas Chemnitz, henviser til en pressemeddelelse, der blev udsendt 17. juli.

Heri forklarer Jette Skive, at:

- Jeg har bedt min direktør, Hosea Dutschke, komme med en plan og en organisationsændring for, hvordan vi grundlæggende ændrer hele ældreområdet i Aarhus.

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg. Arkivfoto: Kim Haugaard

Hun forklarer videre, at hun vil have en organisation, hvor ledere handler prompte på svigt og fejl, og at der skal være fokus på ordentligt sprog og adfærd.

I pressemeddelelsen suppleres hun af direktør i Sundhed og Omsorg, Hosea Dutschke:

- Organisationsændringen skal sikre, at plejehjemmene både fagligt, økonomisk og ledelsesmæssigt er gode steder at bo og leve - de skal emme af høj faglig kvalitet. Og de pårørende skal inddrages aktivt, udtaler han.

De bebudede ændringer har været undervejs siden foråret, og når planerne bliver fremlagt i august, vil anbefalingerne fra en aktuel undersøgelse af plejeområdet også blive taget med i betragtning.

Annonce

Mangeårig direktør

I dag er Sundhed og Omsorg organiseret med Jette Skive i toppen som ansvarlig rådmand og lige under hende sidder den mangeårige direktør på området, Hosea Dutschke.

Et trin længere nede ad stigen finder man den overordnede leder af afdelingen for Sundhed, Sundhed- og Omsorgschef Kirstine Markvorsen.

Under hende sidder ud over en stribe områdeledere blandt andet Elisabeth Flindt, der er demenschef hos Sundhed og Omsorg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce