Annonce
Østjylland

Efter kun et halvt år i byen er Frank Kronbo klar til at tage en plads i byrådet

Frank Kronbo er uddannet tjener og han arbejder som daglig leder af Tinghusets Bistro & Vinbar. Den seneste måned har Tinghuset stået uden kok, derfor har han selv stået for kokketjansen.
Frank Kronbo ser klimakrisen som altafgørende. Han forstår ikke, at man overhovedet diskuterer, hvorvidt man skal have vildmøller og solcelleparker eller ej. Larm i baghaven kan ikke være vigtigere, end at sikre klodens overlevelse.

Odder: Selvom Frank Kronbo kun har boet i kommunen i et halvt år, har han valgt at stille op for SF til lokalvalget. Det er tredje gang han stiller op for SF til et lokalvalg, og denne gang er han fast besluttet på, at han skal vælges ind.

- Jeg har bestemt mig for, at jeg denne gang vil give rigtig meget af mig selv, siger han.

Hvis tredje gang ikke bliver lykkens gang, har han besluttet sig for kun et putte et enkelt skud mere i lokalvalgsbøssen.

Annonce

- Jeg har givet det her valg og det næste valg. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så er jeg jo ikke dygtig nok, siger han.

Frank Kronbo er godt klar over, at det kan blive svært at høste stemmer, når man kun har boet i byen et halvt år. Flere af de andre kandidater har - i modsætning til ham - opbygget deres omgangskreds i byen over en årrække, men det gør ham blot ekstra motiveret.

- Hvis jeg bliver valgt, er det jo et kæmpe skulderklap, fordi jeg så bliver valgt på min politik alene, siger han.

Klimakrisen er altafgørende

Kandidaten mener, at den absolut vigtigste udfordring, vi står overfor, er klimakrisen. Står det til ham, skal der hellere handles før end senere. Spørger man ham, giver det ikke nogen mening, at man i det hele taget diskuterer, hvorvidt man skal have vindmøller og solcelleparker eller ej.

- Klodens overlevelse er vigtigere end at du har larm i din baghave, siger han og fortsætter:
- Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, at ens eget velbefindende kan være vigtigere, end at vores børnebørn har et sted at bo, siger han.

Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, at ens eget velbefindende kan være vigtigere, end at vores børnebørn har et sted at bo.

Frank Kronbo, SF-kandidat

Han er godt klar over, at det måske er en smule hårdt sagt, selvom det egentlig slet ikke er sådan han er som menneske - altså særligt hård.

- Men lige på dette område er jeg altså meget stålsat. Den klimakrise, vi står overfor, er altafgørende, og det er fandme vigtigt, at vi gør noget nu, siger han.

Og Frank Kronbo er en mand, der sætter handling bag ordene. Personlige bekvemmeligheder er ikke nær så vigtige som klodens overlevelse. Derfor flyver han ikke, ligesom han heller ikke kører i bil. Faktisk har han aldrig haft en bil.

Begge hans børn er veganere og de seneste fem år ikke købt andet kød til sig selv end fisk og skaldyr.

-Hvis man går ud og siger til folk, at vi skal være bedre til ikke at spise så meget kød, så nytter det jo ikke noget, at jeg sidder derhjemme og skubber rib-eyes ind i hovedet, siger han.

Dog kan der ikke altid tages specielle hensyn til mad på hans arbejde, ligesom han også kan finde på at spise kød, hvis han befinder sig i sammenhænge, hvor det ikke kan være anderledes.

Annonce

Kommer fra en rigtig SF-familie

For at være tættere på sine to små børn flyttede Frank Kronbo for et halvt år siden fra Aalborg til Odder, hvor hans ekskæreste Pil var flyttet sammen med sin nye kæreste et år forinden.

- Vi prøvede at bo med afstand i et år, men jeg kunne ikke være i det, det med at savne børnene så meget, siger han.

Selvom det virker ekstra motiverende for ham ikke at have sin omgangskreds i byen, hvor han stiller op til lokalvalget, kan det i privat sammenhæng godt være ensomt.

- Meget af min familie bor her ikke, mine venner bor her ikke, jeg arbejder rigtig meget, og jeg arbejder på tidspunkter, hvor man ikke lige kan gå ud og melde sig ind i en fodboldklub, siger han.

Blå Bog

Frank Kronbo er 34 år gammel. Kommer oprindeligt fra Skelund, en landsby uden for Hadsund. Har tidligere boet i London, København, Odense, Randers og Aalborg.

Flyttede fra Aalborg til Odder for et halvt år siden, for at være tættere på sine to børn Vitello og Vienne på hhv. fire og to år.

Arbejder som daglig leder på Tinghusets Bistro & Vinbar i Odder. Blev udlært som tjener på restaurant Nimb i Tivoli København i 2016.

Stiller op til kommunalvalg for tredje gang. Har tidligere stillet op for SF i Odense og i Randers.

Frank Kronbo er ellers vant til at engagere sig i foreningslivet, og tidligere har han været formand for flere forskellige fodboldklubber. Han kommer efter eget udsagn fra en "rigtig SF-familie".

- Jeg kommer fra en familie, hvor det at tage stilling til ting er sindssygt vigtigt. Hele mit liv har jeg været vant til, at vi ved middagsbordet snakker om, hvilke ting der kan blive bedre, siger han.

Frank Kronbos mor er SOSU-assistent, og hans far gik ud af skolen i syvende klasse, har ingen uddannelse og arbejder på et lager. Hans mor har været meget aktiv i FOA, mens hans far har været det i SID.

- Så det har altid ligget lige for, at jeg skulle blive venstreorienteret, griner han.

Mød kandidaterne

Kommunalvalget nærmer sig, og dermed er kandidaterne ved gøre sig klar til valgkamp. Avisen har mødt en kandidat fra hvert parti, der stiller op til valget i Odder Kommune, til en snak om, hvorfor de stiller op, og hvad der er deres mærkesager.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Alarm 112

Flere bilister kørte med narko og alkohol i blodet

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce