Annonce
Aarhus

Efter massiv kritik: Nu bliver havnebadet mere handicapvenligt

Havnebadet i Aarhus bliver nu mere handicapvenligt. Foto: Jens Thaysen

Aarhus Kommune laver nu handicapfaciliteter ved havnebadet. Det sker efter kritik af, at stedet ikke er handicapvenligt nok.

AARHUS: I sommer åbnede det imødesete havnebad i Aarhus, som mere end 100.000 har slået vejen forbi. En bestemt befolkningsgruppe har dog ikke følt sig velkommen. Det bliver der lavet om på nu.

Havnebadet var i første omgang ikke gjort anvendeligt for handicappede i eksempelvis kørestol. Det fik kommunen massiv kritik for. Nu er der fundet penge til handicapfaciliteter på stedet.

Det skriver TV2 Østjylland.

- Det er vigtigt, at handicappede kan få adgang til en dukkert, havnebadet er for alle byens borgere, siger chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune, Bente Lykke Sørensen, til TV2 Østjylland.

- Handicaprådet peger på en lift omkring 50 m bassinet med en kran, som kan sænke folk ned i vandet, fortsætter hun.

Ud over liften kigges der også på underlaget langs bassinerne, som flere har kritiseret for at være for glat.

- Der er folk, som er gledet herude, så det skal vi have gjort noget ved. Vi har fundet en løsning nu, hvor vi fræser spor ned i pladerne og fylder op med epoxy og sand, så der bliver skridsikkert, forklarer Bente Lykke Sørensen, som samtidig slår fast, at kommunen ikke vil gå på kompromis med arkitekturen i den sammenhæng.

Annonce
Foto: Annelene Petersen

Forgæves besøg

En af dem, der tidligere er gået forgæves ved havnebadet, er Marianne Overgård Bjerk, der på grund af sklerose har været afhængig af sin kørestol i de seneste syv år.

Hun er begejstret over udsigten til nye handicapfaciliteter.

- Det lyder dejligt, så er der endnu en grund til at glæde sig til sommer. Så skal man ud at bade, siger Marianne Overgård Bjerk til TV2 Østjylland.

Anderledes skuffet var hun i august, da hun besøgte havnebadet og ville dyppe tæerne.

- Det var ingen steder, jeg kunne komme i, for der er bare trapper, forklarede Marianne Overgård Bjerk til TV-stationen dengang.

Nu sker der så noget, og man fristes da derfor til at stille spørgsmål:

Er det ikke noget, man burde have gjort fra starten af?

- Mange ting skulle falde i hak op til åbningen, men det retter vi så op på i år, svarer Bente Lykke Sørensen TV2 Østjylland.

Havnebadet åbner igen til juni i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce