Annonce
Debat

Efter minksagen: Coronakrisen afslører et ubegrænset magtbegær

"Den stærkt kritiserede epidemilov viste med skræmmende tydelighed, at regeringen og venstrefløjen ikke anerkender grænser for egen magt. Det er en fascistisk holdning, der ikke hører hjemme i et frit land", skriver Henrik Ræder Clausen. Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

DEBAT: Lukning af den fine forretning Kopenhagen Furs efter massemordet på mink er foruroligende. Det var ulovligt, brutalt og unødvendigt, at regeringen beordrede alle mink i landet udryddet.

Den stærkt kritiserede epidemilov viste med skræmmende tydelighed, at regeringen og venstrefløjen ikke anerkender grænser for egen magt. Det er en fascistisk holdning, der ikke hører hjemme i et frit land.

Hele coronakrisen har udviklet sig ganske dystert. I vores snævert regulerede butikker går maskerede mennesker forsigtigt omkring og sørger for ikke at have noget med hinanden at gøre. Foreninger og forsamlinger er reguleret, som vi ikke har set magen siden besættelsen. Og nu har regeringen så prøvet at bruge krisen til at afskaffe et helt erhverv. I strid med loven, sund fornuft og endda Grundloven. §75 stk 1 lyder: "Til fremme af almenvellet bør det tilstræbes, at enhver arbejdsduelig borger har mulighed for at arbejde på vilkår, der betrygger hans tilværelse".


Vi har brug for, at sundhedsministeren taler om sundhed (vitaminer, medicin, vacciner), så vi kan forstå, at krisen snart er overstået. Og derefter har vi brug for dybe, erhvervsvenlige reformer, så Danmark kan betale coronaregningen og bevare velfærden.


Denne hensigtserklæring er ikke bare sund fornuft. Den er også en vigtig forudsætning for stk. 2, hvor det fastslås, at Danmark er et fællesskab, hvor vi tager os af dem, der har behov for det.

Der kan ikke være nogen tvivl om, at det både er mere værdigt og bedre økonomi at have et lønsomt arbejde end at være afhængig af offentlig hjælp. Denne hensigt burde være en fast del af både Folketingets og regeringens arbejde.

Når det dramatiske angreb på Danmarks minkavl er overstået, forhåbentlig med et stort "undskyld", må vi stå sammen om at afvise andre angreb på vores erhverv og velstand. Det handler om at afvikle reguleringer, afvise så mange EU-indgreb som muligt og at afskaffe selskabsskatten. Der er ingen grund til at beskatte virksomhedsdrift i Danmark.

Et særligt problem udgøres af den såkaldte "klimakrise". Her har Danmark forpligtet sig til en dramatisk reduktion af CO2-udledningen. Indtil nu er vi kun oppe på otte procent ren energi, og mange forslag til at nå de 70 procent indebærer hårde angreb på vores landbrug og industri. Og derfor også muligheden for at bevare velfærdsstaten.

Det vigtigste spørgsmål her er egentlig, om klimakrisen er så alvorlig, at Danmark bør indføre kernekraft? Omkring os er Finland, Frankrig og Polen godt i gang med at udbygge denne energiform, der både er klima- og erhvervsvenlig. Kernekraft er ikke bare sikkert, natur- og miljøvenlig, det er også den mest effektive måde at sænke CO2-udledningen.

Coronakrisen har nådesløst udstillet et ubegrænset magtbegær hos politikerne til skade for Danmark og danskerne. Vi har brug for, at sundhedsministeren taler om sundhed (vitaminer, medicin, vacciner), så vi kan forstå, at krisen snart er overstået. Og derefter har vi brug for dybe, erhvervsvenlige reformer, så Danmark kan betale coronaregningen og bevare velfærden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce