Annonce
Aarhus

Efter motoren stod af: Usikkert om Issehoved genoptager sommerrute mellem Aarhus og Samsø

Det har ikke været et helt nemt comeback for Issehoved. Færgen mellem Aarhus og Samsø blev søndag ramt af motorproblemer, og det er endnu usikkert, om den når at vende tilbage denne sommer. Foto: Axel Schütt

En ødelagt motor satte søndag morgen færgen Issehoved ud af drift. Alle færgeoverfarter i løbet af denne uge blev aflyst, og fremtiden for Issehoved er fortsat uvis.

AARHUS/SÆLVIG: Issehoved havde ellers fået vind i sejlene.

Færgen, der i løbet af sommeren skulle sejle mellem Aarhus og Samsø, var begyndt at have mange gæster ombord, og med det varme danske sommervejr så sommerruten ud til at være en succes.

Men det satte en ødelagt motor søndag morgen en stopper for. Issehoved kunne noget forsinket og slukøret lægge til kaj i Aarhus søndag eftermiddag. Alle afgange i løbet af ugen blev aflyst og fremtiden for færgen er fortsat usikker.

- Da vi først kom i gang med sæsonen, var vi ret fortrøstningsfulde, det holdt vi lidt op med i søndags. Det var en ærgerlig dag, siger Hans Froholdt, der ejer Issehoved.

Annonce

Usikker fremtid

Onsdag eftermiddag er Issehoved med halv fart på vej mod sit hjemmereparationsværft i Gilleleje. Her skal man de kommende dage finde ud af, hvad årsagen er til, at motoren søndag gik i stykker, om der er andre ting, der skal kigges nærmere på, og hvad fremtiden for Issehoved er.

- Motoren er helt ødelagt og kommer ikke til at køre mere. Det er helt sikkert, siger Hans Froholdt, der nu skal have en teknisk evaluering, før han kan sige noget nærmere om Issehoveds fremtid.

- Vi skal se på, hvordan vi får en ny motor, hvor lang tid det tager, hvad det koster og om vi også skal skifte den anden motor, fortæller Hans Froholdt.

Derfor er det ikke på nuværende tidspunkt muligt at sige noget nærmere om, hvornår Issehoved kommer tilbage på ruten mellem Aarhus og Sælvig. Eller om den når tilbage i år.

Planen for Issehoved var at sejle mellem Aarhus og Samsø tre måneder hen over sommeren, så hvor lang tid det tager at få en ny motor, og hvad sådan en koster, kommer til at være afgørende for, om Issehoved genoptager sin Aarhus/Samsø-rute denne sommer.

- Vi skal have lavet en teknisk evaluering, før vi kan sige noget nærmere om, om vi kan nå tilbage, siger Hans Froholdt.

- Det tager tid at få et overblik, når der skal involveres forsikring og lignende. Sådan et slag her kommer ikke ustraffet. Vi går ikke ned, men nu skal jeg have et ordentligt overblik for at finde ud af, om vi overhovedet kan det her, siger Hans Froholdt.

Annonce

En rigtig ærgerlig søndag

Et kvarter efter Issehoved var sejlet fra Samsø mod Aarhus søndag morgen 22. juli gik en alarm i system og der udviklede sig røg fra maskinen. Færgens ene motor var gået i stykker.

Det betød, at turen til Aarhus tog noget længere tid end normalt, og alle søndagens afgange blev aflyst. Ventende passagerer i henholdsvis Aarhus eller Sælvig blev informeret på mail og sms, og der blev fundet alternativer med Samsø Rederi mellem Hou og Sælvig.

Issehoved meldte kort efter ud, at alle ugens afgange blev aflyst og berørte passagerer ville få billetter refunderet.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige. Rigtig ærgelige. For vi synes, vi havde et godt projekt, og jeg er sikker på, at en rute mellem Aarhus og Samsø er en rigtig god idé, siger Hans Froholdt.

Passagerer, der har booket billet til og med 31. juli, kan få deres billetter refunderet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce