Annonce
Aarhus

Efter nedbrud: Letbanen er tilbage på sporet

Foto: Henrik Lund

Aarhus Letbane meddeler fredag aften, at banens tog er tilbage i drift igen.

Aarhus: Fredag morgen kunne Århus Stiftstidende fortælle, at der kommer til at gå et godt stykke tid, inden Aarhus Letbane kører til Odder og Grenaa.

På det tidspunkt kunne vi ikke forudse de problemer, som letbanestrækningen ville støde ind i i løbet af fredagen. Men omkring klokken 13 gik det galt. Tekniske problemer hos Aarhus Letbane gjorde, at togene fra det tidspunkt stod stille. Og det gjorde togene i mere end otte timer.

Fredag aften hed det så i en opdatering på letbanens hjemmeside:

- Driften er nu genoptaget, men der vil i en periode være reduceret drift, indtil man har tilpasset sig den normale køreplan.

Opdateringen giver ingen forklaring på, hvad der var årsag til fredagens nedbrud.

Annonce

Bus langs letbanens strækning

Letbanens nedbrud tidligere på dagen skyldtes netværksproblemer og manglende kontakt fra Letbanens kontrolcenter.

I løbet af en time fik Midttrafik etableret erstatning i form af busser langs med letbanens strækning fra Aarhus H til Skejby Aarhus Universitetshospital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce