Annonce
Aarhus

Efter overfald på Brabrandstien: Rådmand vil have belysning på stien

<p>»Det skal være trygt at færdes i vores by,« siger Camilla Fabricius (S), rådmand for Teknik og Miljø. Nu vil hun have belysning op på Brabrandstien. Foto: Axel Schütt/Kim Haugaard</p>

Rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius (S), vil gøre det mere trygt at færdes på Brabrandstien. Hun vil have lys på stien.

Politiet har allerede øget patruljeringen omkring Brabrandstien i aften- og nattetimerne. Det blev besluttet, efter endnu en kvinde blev overfaldet på stien - det ottende overfald i år.
Nu vil rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius (S), også have belysning op, så det kan blive mere trygt at færdes på Brabrandstien.
»Det skal være trygt at færdes i vores by, uanset om man færdes som bilist, fodgænger eller cyklist. Det er på ingen måde i orden, at man ikke kan færdes trygt i vores by, og derfor skal vi fra kommunens side gøre, hvad vi kan for at få en tryggere by,« siger Camilla Fabricius.
Annonce
Det seneste tilfælde var tirsdag 15. november om aftenen, hvor en 23-årig kvinde fra Aarhus, som Århus Stiftstidende tidligere har skrevet om, blev overfaldet og fik sit hoved hamret mod asfalten. En ubehagelig oplevelse, som medførte, at kvinden ikke længere ville cykle på Brabrandstien. Det vil Camilla Fabricius gøre noget ved.
»Jeg mener ikke, vi kan sidde de mange overfald overhørigt. Ingen skal være bange for at færdes i vores by, og derfor bør der blive sat belysning op langs stien,« siger Camilla Fabricius, som understreger, at der er nogle særlige naturinteresser i området, som der også skal tages hensyn til.
Rådmanden har bedt forvaltningen om, at der bliver rettet henvendelse til Østjyllands Politi for at finde ud af, hvad politi og kommune kan gøre for, at det bliver trygt at færdes i det område, hvor overfaldene er sket. Herudover skal det undersøges, hvordan opsætningen af belysning kan finansieres. Både politiets øgede patruljering og belysning skal være med til at øge sikkerheden og trygheden på Brabrandstien.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce