Annonce
Østjylland

Efter oversvømmelse: Nu åbner lokalarkiv igen

Sådan så det ud, da Odder Lokalhistorisk Arkiv 21. august stod under vand efter et voldsomt regnskyl. Arkivfoto: Ib Salomon

Odder: I lidt mere end to måneder nåede Lokalhistorisk Arkiv med adresse på Odder Museum at være lukket efter oversvømmelse, men torsdag er det slut. Her åbner lokalarkivet igen op for besøgende.

- Vandet fra oversvømmelsen er væk, og huset er affugtet og gjort rent. Vi mangler stadig lidt oprydning, men I skal være velkomne alligevel, skriver Odder Museum på sin Facebook-side.

Det var et kraftigt regnvejr 21. august, der satte arkivet under vand. Det stod 50 centimeter op ad den gamle bindingsværksbygning, mens vanddybden "kun" var på 10 centimeter inde i bygningen. Næsten alt blev reddet - kun et par gamle kort gik til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce