Annonce
Aarhus

Efter problemer med bremserne: Letbanen tilbage på fuld styrke - næsten da

Letbanen er tilbage på næsten fuld styrke. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fra onsdag morgen kører togene på Aarhus Letbane igen efter hverdagskøreplanen. Dog er enkelte myldretidsafgange stadig aflyste.
Annonce

AARHUS: Efter flere dage med færre afgange på Aarhus Letbane er trafikken fra onsdag morgen næsten tilbage på fuld drift. Aarhus Letbane har nemlig igen nok togsæt til rådighed til at kunne køre efter den normale køreplan. Dog er ekstraafgangene i myldretiden både morgen og eftermiddag alle aflyste.

Det oplyser pressechef hos Aarhus Letbane, Jens Velling.

Aarhus Letbane måtte fra fredag aften aflyse en lang række afgange, fordi der i forbindelse med et almindelige vedligehold af letbanetog var konstateret mindre revnedannelser i bremseskiverne på to af Aarhus Letbanes i alt 12 letbanetog af typen Tango.

Revnerne var små – under to millimeter dybe – og reducerede ikke letbanetogets bremseevne. Alligevel valgte Aarhus Letbane sammen med producenten af Tango-letbanetogene Stadler at udføre inspektion på samtlige Tango'er i løbet af weekenden.

Derfor indskrænkede Aarhus Letbane driften fra fredag aften. Lørdag, søndag og mandag kørte togene efter en søndagsplan, der har en del færre afgange. Tirsdag var letbanen tilbage på hverdagskøreplanen - dog med en del planlagte aflysninger.

Fra onsdag morgen er antallet af aflysninger som sagt begrænset til myldretidstogene, men det er naturligvis en god idé selv at tjekke eventuelle aflysninger på midttrafik.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce