Annonce
Aarhus

Efter propfulde letbanetog: Ekstra morgentog fra Aarhus Hovedbanegård

Siden letbanen begyndte at køre til Odder, har der været pres på om morgenen. Toget, der kører ind på Aarhus H kl. 07.50 er så proppet, når det kører ind på Aarhus H, at der ikke altid er plads til flere passagerer. Foto: Flemming Krogh

Et ekstra morgentog skal lette presset på letbanen. I dag er en enkelt morgenafgang så propfuld, at toget må efterlade passagerer på perronen.

AARHUS: Man skal ikke lide af klaustrofobi, hvis man vil med letbanens afgang kl. 07.50 mod Lisbjerg.

Man skal heller ikke have noget imod at komme for sent, for toget er så proppet, at passagerer risikerer, at der ikke er plads til dem i toget.

Midttrafik er ikke meget for at efterlade passagerer på Aarhus H og indsætter derfor et ekstra tog kl. 07.45 mod Universitetshospitalet i Skejby.

Det sker i håbet om, at den ekstra afgang rydder perronen for kunder, inden det propfyldte tog fra Odder kører ind på Aarhus H.

Midttrafik skriver i en pressemeddelelse, at trafikselskabet forventer, at den ekstra afgang løser problemet med overfyldte morgentog, så kunderne ikke efterlades på perronen.

- Samtidig opfordrer Midttrafik til, at kunderne viser hensyn til hinanden, for eksempel ved at lade andre komme ud af toget, inden man selv stiger ind. Ind- og udstigning af letbanen skal helst glide hurtigt og uhindret, så letbanen ikke holder for længe ved perronen og bliver forsinket til næste stop, står der i Midttrafiks pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce