Annonce
Aarhus

Efter seks års byggeri: Nu er sidste bolig klar til indflytning i Ceres Byen

1.100 boliger, restaurant, café, erhverv og 6.000 studerende er rykket ind i Ceres Byen. Pressefoto

Et af byens største byudviklingsprojekter i nyere tid er afsluttet. 1.100 boliger og Danmarks største parkeringskælder står klar.

AARHUS: Det har taget seks år i alt. Men nu er arbejdet med at omdanne byens 150 år gamle bryggeri til en ny bydel for foden af Silkeborgvej afsluttet.

I alt er der blevet bygget 1.100 nye boliger i Ceres Byen, som nu huser 2.200 beboere.

Det er entreprenørvirksomheden A. Enggaard, der nu kan pakke sammen og aflevere de sidste nøgler til de resterende ejerlejligheder i Ceres Park, der stod klar til indflytning i starten af december, og 40 udlejningslejligheder i Ceres Plaza, hvor de sidste lejere flytter ind mellem jul og nytår. Derefter mangler de allersidste nye ejere i Ceres Park, der flytter ind den 1. februar efter eget ønske.

- I løbet af efteråret har vi færdiggjort de sidste etaper af byggeriet, og det er med store glæde, at vi nu afleverer de sidste boliger. Interessen for boligerne har fra starten været enorm, og i alt har cirka 2.200 beboere hjemme i Ceresbyen i dag, fortæller afdelingschef Jens Skinnebach.

Annonce
Sådan ser den nye bydel ud fra luften. Foto: Axel Schütt

Ni bygninger og 6.000 studerende

Ceres Byen har både før og under omdannelsen været omdiskuteret. Først var der en større politisk diskussion om bevarelsen af flere af de oprindelige bygninger, som endte med at bestå. Efterfølgende var der stor debat om den valgte bevaringsløsning af blandt andet Generatorhuset og Maskinhuset, der står ud mod Silkeborgvej.

Men nu bydelen færdig. Den består af i alt af ni bygninger, der udover de 1.100 boliger tæller erhverv, butikker, restaurant, café og VIA Campus, hvor 6.000 studerende har sin daglige gang.

Under den nye bydel ligger i øvrigt Danmarks største p-kælder med plads til 1.270 biler.

- Ceres Byen er uden tvivl et af Aarhus' største byudviklingsprojekter i nyere tid. Vi har skabt en bydel, der kombinerer bevaringsværdige bygninger med moderne arkitektur, og det er vi meget stolte af, siger Jens Skinnebach, der sammen med A. Enggaard har kontor i Ceres-bryggeriets gamle hovedbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce