Annonce
Aarhus

Efter skåltalerne: Eskelunden indvies med oplevelser for borgerne i en uge

Uffe Rasmussen og et hold af arkæologer fra Moesgaard har tidligere gravet viden op af jorden i Eskelunden.  Udgravningerne er for længst lukkede igen, men Moesgaard tilbyder sammen med flere andre guidede ture på Eskelunden i næste uge.  Foto: Søren Willumsen
Der bliver noget at se på og høre om for både natur-, kultur- og historisk interesserede, når byens nye event- og koncertplads er officielt åbnet i næste uge.

AARHUS: Festival- og eventpladsen Eskelunden indvies over en hel uge med en række tilbud om aktiviteter og rundvisninger.

Den officielle indvielse sker som tidligere omtalt 3. maj men kun for inviterede gæster af hensyn til corona og forsamlingsforbuddet på 50 personer.

Men i de følgende dage i perioden 4.-9. maj tilbyder kommunen i samarbejde med en række samarbejdspartnere en række ture og aktiviteter, som man kan læse mere om på aarhus.dk/eskelunden. Her kan man også bestille billetter til de gratis tilbud.

Annonce

Der er mulighed for på ture 4. og 9. maj at høre om det spiselige Eskelunden. Forårets urter er i fokus, men der bliver også kigget frem mod alle de bær og andre lækre sager, der er i vente, når det bliver sensommer.

Man kan opdage naturen gennem kameraet på ture 5. og 7. maj, hvor fotograf Jørgen Nielsen vil inspirere deltagerne til at tage bedre billeder – uanset om man bruger smartphone eller almindeligt kamera. Det handler om at se motiver og forstå lyset.

Biodiversitet og dyr

Der er 5. og 6. maj ture om arkitektur og biodiversitet, hvor Arkitektskolen sammen med Aarhus Universitet, Naturhis­torisk Museum og Aarhus Kommune fortæller om eksperimenter i 1:1 med nye typer bynatur og rekreative landska­ber. Eksperimentet kombinerer biodiversi­tet med æstetiske og sanselige forhold og inviterer besøgende til at udforske bynaturen.

Man kan 5. maj opleve Eskelundens fugleliv med Naturhistorisk Museum på indtil flere ture. Vidste du f.eks. at solsortens sang er anderledes i byen? Og at rovedderkoppen pakker gaver ind? Måske kommer havørnen forbi, og hvis solen skinner, vil sommerfuglene flakse om ørerne på deltagerne.

Annonce

Tag med under jorden

Endelig er der 6. maj tilbud om guidede ture med folk fra Moesgaard. Her kan man vælge om det skal handle om stenalderen eller vikingetiden

Moesgaard har bl.a. udgravet et stor boplads med køkkenmødding, som man har fundet østerskaller og velbevarede redskaber i. Og ved kanten af åen var der i vikingetiden et skibsværft, har udgravninger afsløret.

Den nye festival- og naturplads er anlagt med stier og pladser. Senere følger toiletter, lyder det fra kommunen.

Går man selv en tur i området kan man med app’en Natureventyr finde Eventyret om Eskelunden – det er gratis at downloade og henvender sig til børn i alderen 3-9 år.

Man kan også hente musikalske playlister til sin gåtur på Eskelunden. Aarhus Symfoniorkester, Music City Aarhus og Northside har skabt en musikalsk oplevelse til Eskelunden, som kan downloades på Spotify.

Alle arrangementer vil blive afholdt i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer i forhold til de gældende covid-restriktioner, meddeleler kommunen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce