Annonce
Aarhus

Efter skandale-dom ved VM: Nu er Aarhus-dommer fyret

<p>Bjarne Munk Jensen er ud overchef for AffaldVarme i Aarhus tidligere topdommer og nuværende video-dommer under VM. Fejlagtig dom gør, at han nu udelukkes fra turneringen. Arkivfoto: Kim Haugaard</p>

Skandalekampen mellem Frankrig og Sydkorea får nu konsekvenser for dommerne. De får ikke lov til at dømme flere kampe til VM, oplyser det internationale håndbold forbund IHF i en pressemeddelelse.

Sydkorea blev fejlagtigt snydt for et mål, der klart var over stregen. Selv ikke brugen af video hjalp, da den århusianske videodommer Bjarne Munk Jensen overså målet. Derfor er han og kampens dommere Jonas Eliasson og Anton Gylfi Palsson blevet straffet.

South Korea's Haein Sim (top) vies with France's Allison Pineau (R) during the 2015 Women's Handball World Championship group C match between South Korea and France at the Sydbank Arena on December 7, 2015 in Kolding, Denmark. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

De kommer ikke til at dømme mere ved VM.

Kampens resultat blev 22-22, og det bliver der ikke ændret ved trods fejldommen, oplyser forbundet videre. Men den fejlagtige kendelse har fået så store konsekvenser, at man har valgt at suspendere brugen af video i resten af turneringen.

»Video-systemet vil ikke blive brugt i resten af turneringen, da man ikke helt kan udelukke en fejlmargin. Beslutningen vil blive taget op til genovervejelse i fremtiden,« skriver IHF.

Episoden fandt sted ved stillingen 6-6, da Sydkorea via undersiden af overliggeren fik bolden i nettet. ((TV2 har et billede af situationen HER, hvor det er tydeligt, at bolden er over stregen.). Men dommeren blev i tvivl og brugte sin mulighed for at få videodommer Bjarne Munk Jensen til at efterse situationen. Men danskeren vinkede afværgende, og derfor blev målet ikke anerkendt.

Igennem mange år dannede Bjarne Munk Jensen dommerpar med den nu afdøde Jan Boye. Bjarne Munk Jensen er i det civile AffaldVarme-chef i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce