Annonce
Aarhus

Efter skandaler: Topchef færdig i Aarhus Kommune

<p>Claus Pedersen er her til formiddag blevet afskediget som chef for kommunens Center for Byens Anvendelse, hvor han i to og et halvt år har stået i spidsen for omkring 400 ansatte. Foto: Kim Haugaard.</p>

Claus Pedersen er nu fortid som topchef i Aarhus Kommune.

Annonce
Topchef Claus Pedersen er her til formiddag stoppet som chef for kommunens Center for Byens Anvendelse.
Claus Pedersen er her til formiddag blevet afskediget som chef for kommunens Center for Byens Anvendelse, hvor han i to og et halvt år har stået i spidsen for omkring 400 ansatte. Foto: Kim Haugaard.
Hans fratrædelse kommer efter, at avisen i en serie af artikler har beskrevet en række kritisable forhold i den måde, Claus Pedersen har arbejdet som kommunal chef.
Artiklerne fik for en uge siden direktør i Teknik og Miljø, Erik Jespersen, til at indlede en personalesag mod Claus Pedersen.
Konklusionen af de undersøgelser var altså, at direktøren indstillede Claus Pedersen til afskedigelse.
»Vi har valgt at indgå en fratrædelsesaftale med Claus Pedersen, fordi vi på den måde får en hurtig afklaring. En afskedigelsessag ville have været mere langsommelig og dyrere for kommunen,« siger Erik Jespersen.
Borgmester og rådmænd i magistraten har netop godkendt direktørens indstilling.
Mens personalesagen nu er afgjort, arbejder et eksternt revisionsfirma fortsat på at undersøge påstande om snyd med tilbudspriser i kommunens entreprenørafdeling, Natur og Vejservice, som Claus Pedersen i en årrække stod i spidsen for, og hvis øverste chef han har været til i dag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce