Annonce
forside

Efter skandalesag: Byrådsmedlem anmelder kommunen til Arbejdstilsynet

Det konservative byrådsmedlem Marc P. Christensen er så bekymret for det psykiske arbejdsmiljø i Center for Byens Anvendelse og Natur og Vejservice, at han onsdag anmeldte kommunen til arbejdstilsynet. Foto: Kim Haugaard.

Marc P. Christensen (K) har bedt Arbejdstilsynet undersøge det psykiske arbejdsmiljø i den tidligere topchef, Claus Pedersens, afdelinger. Han er bekymret for, at arbejdsmiljøet er problematisk og mener, at det kræver en instans, der er helt uafhængig af kommunen, at få afdækket tingene.

Annonce

Der bliver nu åbnet endnu et spor i sagen om de afdelinger i Århus Kommune, som den tidligere topchef Claus Pedersen stod i spidsen for.

Det konservative byrådsmedlem og 2. viceborgmester, Marc P. Christensen, har i dag taget det usædvanlige skridt at anmelde Magistratens afdeling for Teknik og Miljø til arbejdstilsynet for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Anmeldelsen er rettet mod ledelsen i Natur og Vej Service og i Center for Byens Anvendelse, hvor der efter de konservatives opfattelse kan være tale om alvorlige brud på det psykiske arbejdsmiljø.

Men hvorfor ikke bare tage spørgsmålet op i magistraten, hvor du selv er medlem?

Min mavefornemmelse siger mig, at jeg ikke kan stole på, at der bliver handlet i forhold til arbejdsmiljøet, hvis jeg tager sagen op i magistraten.

Marc Perera Christensen (K)
Annonce

En uvildig undersøgelse

- Jeg kan ikke vide, i hvilket omfang, der er problemer med det psykiske arbejdsmiljø, men jeg fornemmer, at der er problemer. Det er bekymrende, og det skal vi have en uafhængig organisation, som Arbejdstilsynet jo er, til at undersøge, siger Marc P. Christensen og fortsætter:

- Der er brug for handling fra uvildig side. For at rette Arbejdstilsynets opmærksomhed på sagen, har jeg derfor valgt at foretage anmeldelsen.

Han bygger sin bekymring for medarbejdernes psykiske arbejdsmiljø dels på avisens dækning af topchefsagen, hvor tidligere medarbejdere har talt om blandt andet frygt for mobning, dels på oplysninger de konservative har modtaget ad andre kanaler.

Annonce

Fokus på arbejdsmiljø

- Fokus i sagen har hidtil i høj grad været på de økonomiske forhold i afdelingen, omgåelse af udbudsregler og regulært frås. Vi er bekymrede over disse forhold og er tilfredse med både revisionsfirmaet Ernst & Youngs og politiets engagement i sagen, siger Marc P. Christensen.

Med sin anmeldelse til Arbejdstilsynet ønsker han, at der nu også kommer fokus på problemer med det psykiske arbejdsmiljø.

Marc P. Christensen oplyser, at anmeldelsen er foretaget efter grundige overvejelser og efter dialog med Arbejdstilsynet.

Få hele overblikket over sagen. Se tidslinje her(kun for abonnenter)

Annonce

Manglende tillid

- Det spørgsmål har jeg vendt og drejet de seneste dage. Når jeg har valgt Arbejdstilsynet, er det fordi, jeg tror, at sagen ville blive pakket ind, hvis jeg tog den op i magistraten, hvor jeg repræsenterer et mindretal. Vi må jo konstatere, at borgmesteren lader til at undvige sagen, og min mavefornemmelse siger mig, at jeg ikke kan stole på, at der bliver handlet i forhold til arbejdsmiljøet, hvis jeg tager sagen op i magistraten, siger Marc P. Christensen.

Han vurderer, at der for tiden ikke er den fornødne tillid hverken til ledelsen i Teknik og Miljø eller til tillidsmandssystemet til, at spørgsmålet om arbejdsmiljøet kan løses ad den vej.

- Derfor er jeg nået til, at en anmeldelse til Arbejdstilsynet er den bedste løsning, hvis vi skal have afdækket det psykiske arbejdsmiljø i de to afdelinger. Arbejdstilsynet kan give medarbejderne et lukket rum, hvor de trygt kan fortælle om forholdene i afdelingerne. Og det kan give kommunen påbud om at rette op på forholdene, hvis det finder, at der er problemer, siger Marc P. Christensen.

Den konservative politiker sammenligner med situationen i 2004, hvor Arbejdstilsynet blev inddraget, da der var problemer med det psykiske arbejdsmiljø i magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce