Annonce
Aarhus

Efter skud og knivstikkeri: Politiet øger patruljeringen flere steder i Aarhus

To sårede troppede selv op på skadestuen ved Skejby Sygehus onsdag med skader efter et overfald ved Tage-Hansensgade.

Knivofre nægtede onsdag aften at tale med politiet, der anser episoderne fredag og onsdag som del af en intern konflikt.

AARHUS: Flere overfald mellem grupperinger i Aarhus den seneste uge, får nu Østjyllands Politi til at skrue op for patruljeringen flere steder i Aarhus.

Den øgede tilstedeværelse vil ske i form af øget mandskab på gaden og ved brug af den mobile politistation, der i de kommende dage vil være til stede ved Frydenlund, Trillegården og Kalmargade i tidsrummet fra klokken 16.00 til 22.00.

- Det kan virke utryghedsskabende for borgere, der bor i de områder, hvor der har været slagsmål og knivstikkeri. Derfor sætter vi nu ind med ekstra patruljer, og vi kører den mobile politistation ud i de berørte områder, så borgerne kan føle sig trygge og få mulighed for at komme og tale med politiet, forklarer vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen.

Annonce
To mænd med knivlæssioner troppede onsdag aften op på akutmodtagelsen ved Aarhus Universitetshospital i Skejby efter et større slagsmål i det centrale Aarhus. Ingen af dem ville tale med politiet. Efterfølgende afspærrede politiet et område ved det tidligere amtssygehus og ledte efter spor her (billedet). Privatfoto

Overfald startede på Tage-Hansens Gade

Østjyllands Politi er fortsat i fuld gang med at efterforske, hvad der skete onsdag aften, hvor man rykkede ud til skadestuen i Skejby og også lukkede ned for Tage-Hansens Gade.

Politiet fik klokken 18.01 flere anmeldelser om, at der for enden af Regenburgsgade mod Tage-Hansens Gade, skete et overfald mod to personer, som holdt i en sort Ford Mondeo stationcar.

Vidner oplyste, at der kom en anden bil til stedet, som stoppede op på Regenburgsgade, hvorefter to personer hoppede ud med en form for slagvåben i hænderne. De løb hen mod den sorte Mondeo og smadrede ruderne. Herefter åbnede de døren ind til de personer, der sad i bilen og overfaldt dem, inden gerningsmændene løb fra stedet og tilbage til deres bil og kørte væk.

Der kan have været flere personer i den bil. Efterfølgende kørte den sorte Mondeo også fra stedet.

Nægtede at tale med politiet

De to forurettede kørte dernæst til skadestuen på Aarhus Universitetshospital, hvor de blev behandlet for knivstik i baller og ben. Ingen af knivstikkene var livstruende.

Ingen af de forurettede, som viste sig at være to mænd på 19 og 20 år, har ønsket at tale med politiet siden.

Østjyllands Politi hører derfor meget gerne fra andre vidner, der har overværet overfaldet ved 18-tiden onsdag aften. Politiet er særligt interesseret i oplysninger om den bil, som gerningsmændene kørte væk i.

En del af en intern konflikt

Seneste melding fra Østjyllands Politi lyder på, at episoden onsdag aften er en del af en intern konflikt, der kan have sammenhæng med et større overfald på Jens Baggesens Vej fredag aften, hvor en 20-årig mand blev skudt i armen med et haglvåben, og en 19-årig mand blev stukket i nakken med en spids genstand.

- Vi er fortsat i fuld gang med efterforskningen og kan derfor på nuværende tidspunkt ikke komme det nærmere, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

- Vi ved endnu ikke, om der er nogen sammenhæng mellem de to episoder, men det er noget af det, vi er ved at undersøge, lyder det fra Lennart Glerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce