Annonce
Aarhus

Efter skud og knivstikkeri: Politiet øger patruljeringen flere steder i Aarhus

To sårede troppede selv op på skadestuen ved Skejby Sygehus onsdag med skader efter et overfald ved Tage-Hansensgade.

Knivofre nægtede onsdag aften at tale med politiet, der anser episoderne fredag og onsdag som del af en intern konflikt.

AARHUS: Flere overfald mellem grupperinger i Aarhus den seneste uge, får nu Østjyllands Politi til at skrue op for patruljeringen flere steder i Aarhus.

Den øgede tilstedeværelse vil ske i form af øget mandskab på gaden og ved brug af den mobile politistation, der i de kommende dage vil være til stede ved Frydenlund, Trillegården og Kalmargade i tidsrummet fra klokken 16.00 til 22.00.

- Det kan virke utryghedsskabende for borgere, der bor i de områder, hvor der har været slagsmål og knivstikkeri. Derfor sætter vi nu ind med ekstra patruljer, og vi kører den mobile politistation ud i de berørte områder, så borgerne kan føle sig trygge og få mulighed for at komme og tale med politiet, forklarer vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen.

Annonce
To mænd med knivlæssioner troppede onsdag aften op på akutmodtagelsen ved Aarhus Universitetshospital i Skejby efter et større slagsmål i det centrale Aarhus. Ingen af dem ville tale med politiet. Efterfølgende afspærrede politiet et område ved det tidligere amtssygehus og ledte efter spor her (billedet). Privatfoto

Overfald startede på Tage-Hansens Gade

Østjyllands Politi er fortsat i fuld gang med at efterforske, hvad der skete onsdag aften, hvor man rykkede ud til skadestuen i Skejby og også lukkede ned for Tage-Hansens Gade.

Politiet fik klokken 18.01 flere anmeldelser om, at der for enden af Regenburgsgade mod Tage-Hansens Gade, skete et overfald mod to personer, som holdt i en sort Ford Mondeo stationcar.

Vidner oplyste, at der kom en anden bil til stedet, som stoppede op på Regenburgsgade, hvorefter to personer hoppede ud med en form for slagvåben i hænderne. De løb hen mod den sorte Mondeo og smadrede ruderne. Herefter åbnede de døren ind til de personer, der sad i bilen og overfaldt dem, inden gerningsmændene løb fra stedet og tilbage til deres bil og kørte væk.

Der kan have været flere personer i den bil. Efterfølgende kørte den sorte Mondeo også fra stedet.

Nægtede at tale med politiet

De to forurettede kørte dernæst til skadestuen på Aarhus Universitetshospital, hvor de blev behandlet for knivstik i baller og ben. Ingen af knivstikkene var livstruende.

Ingen af de forurettede, som viste sig at være to mænd på 19 og 20 år, har ønsket at tale med politiet siden.

Østjyllands Politi hører derfor meget gerne fra andre vidner, der har overværet overfaldet ved 18-tiden onsdag aften. Politiet er særligt interesseret i oplysninger om den bil, som gerningsmændene kørte væk i.

En del af en intern konflikt

Seneste melding fra Østjyllands Politi lyder på, at episoden onsdag aften er en del af en intern konflikt, der kan have sammenhæng med et større overfald på Jens Baggesens Vej fredag aften, hvor en 20-årig mand blev skudt i armen med et haglvåben, og en 19-årig mand blev stukket i nakken med en spids genstand.

- Vi er fortsat i fuld gang med efterforskningen og kan derfor på nuværende tidspunkt ikke komme det nærmere, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

- Vi ved endnu ikke, om der er nogen sammenhæng mellem de to episoder, men det er noget af det, vi er ved at undersøge, lyder det fra Lennart Glerup.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce