Annonce
Aarhus

Efter skudepisoder og våbenfund: Politiet genindfører visitationszone i Aarhus

Uroen er ikke ophørt i et område i det vestlige Aarhus. Derfor indfører politiet nu visitationszone og skærper overvågningen. Foto: Scanpix Denmark
Samtidig lukker politiet endnu engang klubhuset på Kappelvænget 8.

AARHUS: På baggrund af to skudepisoder og våbenfund i løbet af denne uge har Østjyllands Politi nu valgt igen at indføre visitationszone i et område i Aarhus.

Samtidigt lukker politiet endnu en gang klubhuset på Kappelvænget 8.

Begge dele sker med virkning fra 21. juni kl. 19.00

Natten til onsdag blev to mænd ramt af skud i dét, som politiet formoder var et internt opgør mellem to grupperinger. Natten til fredag blev der igen affyret skud på Kappelvænget. Denne gang ind i en skrænt. I nærheden af skudhullerne fandt politiet en pistol. Onsdag aften fandt politiet et par knive i et buskads i samme område.

- De seneste episoder har vist os, at banderne nu igen er begyndt skrue op for deres aktiviteter og går rundt med våben i området. Vi havde i en periode rigtig god gavn af en visitationszone, og vi vurderer, at det værktøj igen kan hjælpe os med at få våbnene væk fra gaden og skabe tryghed for borgerne, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Annonce
Det er i dette område, at der laves visitationszone. Illustration: Østjyllands Politi

Mobil politistation

Ud over indførslen af visitationszonen har Østjyllands Politi lukket klubhuset på Kappelvænget 8, fordi der igen er registreret en del bandeaktivitet omkring huset, og der er blevet affyret skud og fundet våben på grunden.

- Med de aktiviteter, vi har set omkring klubhuset den seneste tid, frygter vi, at stedet kan blive et mål for angreb. Derfor lukker vi det af hensyn til borgernes sikkerhed, siger politiinspektøren i en pressemeddelelse.

Han understreger, at lukningen af klubhuset og visitationszonen ikke alene kan sætte en stopper for uroen.

- Selv om der har været ro i området den seneste tid, har vi løbende efterforsket banderne, og en række bandemedlemmer sidder enten varetægtsfængslet eller har fået dom. Dét arbejde fortsætter vi naturligvis med. Vi vil fortsat også patruljere synligt rundt i området, og vores mobile politistation vil være i kvarteret hen over weekenden, så beboerne derude nemt kan komme i kontakt med os og tage en snak med vores betjente, siger Michael Kjeldgaard.

Visitationszonen varer foreløbigt frem til og med den 19. juli kl. 19.00 og bevirker, at politiet uden begrundet mistanke kan visitere alle personer inden for zonen.

Lukningen af klubhuset på Kappelvænget 8 betyder, at det fra fredag den 21. juni 2019 kl. 19.00 er forbudt for alle personer at opholde sig i klubhuset på Kappelvænget 8 i Aarhus V. Foreløbigt gælder forbuddet frem til den 5. juli kl. 19.00. En overtrædelse af forbuddet straffes ifølge politiet som udgangspunkt med 60 dages fængsel, men det kan komme til at koste en fængselsstraf på to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];