Annonce
Aarhus

Efter sort år: Julen er vendt tilbage til Trøjborg

YES. Så bli'r det igen jul. I den ene ende af Tordenskjoldsgade er der nu igen gran og juleudsmykning over gaden. Sidste år var julehyggen sparet væk. Foto: Axel Schütt
Kassen var tom i Trøjborg Handelsstandsforening. I år blev der igen råd til juleudsmykning.

TRØJBORG: Trøjborgs jul gik i sort sidste år. Men nu er juleudsmykningen vendt tilbage.

- Det er vi rigtig glade for, og vi får mange henvendelser fra folk, som er lige så glade som os. Begejstringen er faktisk rigtig stor, siger formanden for Trøjborg handelsstandsforening, David Posin.

Kassen i Trøjborg Handelsstandsforening var simpelthen tom sidste år, så der var ikke råd til at pynte op, fordi den gamle juleudsmykning var brugt, hullet og udtjent. Kun 28 ud af 60 forretninger på Trøjborg var med i handelsstandsforeningen, så der var ikke råd til at købe ny julepynt.

- Vi er egentlig ikke blevet flere medlemsbutikker af handelsstandsforeninger, men vi har sparet op, så vi kunne begynde et sted. Vi fik et godt tilbud til 60.000 kroner. Nu sparer vi yderligere op, og så kan det jo være, der kan komme julekogler og ekstra lys i julepynten næste år, siger David Posin.

Annonce

Julemanden kigger forbi

Det er nede fra hans frisørbutik, at julepynten over Tordenskjoldsgade begynder - og strækker sig op til Støvsugerhjørnet.

Det var til stor ærgrelse for Trøjborgs mange beboere, at juleudsmykningen var væk sidste år. Det kunne man læse på blandt andet Facebook. Men nu er der håb forude, og i den kommende weekend har julemanden ovenikøbet meldt sin ankomst i Tordenskjoldsgade.

- Han kommer også de kommende weekender. Vi er enige om, at der skal ske noget ekstra i vores gade, og det har vi mange tilkendegivelser om. Vi oplever en hård periode lige nu med faldende salg på grund af Kommunehospitalets lukning. Men fællesrådet har tilkendegivet, at det vil bakke de handlende op, lige som vi i år laver juleudsmykningskonkurrence. Vi prøver at få gang i den - og det skal nok lykkes, siger David Posin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce