Annonce
Aarhus

Efter smitteeksplosion: Aarhus Kommune vil have alle unge testet hurtigst muligt

Gymnasierne i Aarhus er hårdt ramt af corona, og derfor opfordres alle elever til at blive testet. Arkivfoto: Jens Thaysen
Torsdag var der 44 nye smittede i Aarhus alene blandt 16-19-årige. Det får nu kommunen til at reagere. De vil have alle mellem 15 og 24 år testet.

AARHUS: Torsdag var der smitterekord. Både på landsplan, hvor 760 nye smittede blev fundet, og i Aarhus, hvor der var 103 nye smittede med covid-19.

I Aarhus er det især de unge, der trækker smittetallet op. Af de 103 smittede tegner de 16-19-årige sig for 44 tilfælde. Faktisk er tre ud af fire nye smittede under 30 år.

Den første skoleuge efter efterårsferien har haft en stor indflydelse på smitten blandt især gymnasierne, og onsdag måtte både Marselisborg Gymnasium og HHX i Viby fortælle, at de lukkede ned for den fysiske undervisning i den resterende del af ugen.

Annonce

Egaa Gymnasium har sendt to klasser hjem, da to af skolens elever er blevet testet positive for corona.

Flere gymnasier ramt

Og torsdag var det Aarhus Katedralskole, der sendte hele 1.g-årgangen hjem. På Aarhus Statsgymnasium har man lige nu otte smittede elever, og derfor har man sendt 2.g og 3.g hjem fredag og mandag i næste uge, mens man prøver at få ro til smitteopsporingen.


Vi skruer så meget op for testkapaciteten som muligt. Vi følger hele tiden tallene for at finde ud af, hvor vi kan sætte testenhederne op, så det giver mest mening

Niels Christian Selchau-Mark, specialkonsulent Aarhus Kommune


- Vi har en formodning om, at de otte elever er blevet smittet ved sociale arrangementer i ferien og ikke på skolen. Men de er spredt i forskellige klasser, og derfor sender vi to årgange hjem, mens vi opfordrer alle til at blive testet, som også kommunen gør det, siger rektor Dorte Fristrup til Århus Stiftstidende.

Annonce

Alle skal testet

På grund af det høje smittetryk blandt de unge på ungdomsuddannelserne har kommunen torsdag eftermiddag bedt alle mellem 15 og 24 år om at lade sig teste for corona. Det skriver DR Østjylland.

- Alle skal testes, så vi kan finde ud af, hvor smitten er, og vi kan få brudt smittekæderne, siger stadsdirektør i Aarhus kommune Niels Højbjerg, til mediet.

Han opfordrer til, at man bliver testet hurtigst muligt.

Annonce

Testenheder skrues op

Lige nu arbejder Aarhus Kommune tæt sammen med regionen og Styrelsen for Patientsikkerhed for at fordele den rigtige mængde testenheder, mens smitten stiger i Aarhus.

Derfor har man fået tilført en ekstra mobiltestenhed, som i weekenden kommer til at stå ved HHX i Viby, som netop har hjemsendt alle elever efter smitteudbrud. Man regner med at kunne teste 750-1.000 om dagen i den testenhed, mens man kan teste 750 fra en mobilteststation ved Søauditoriet i Universitetsparken.

Dermed får Aarhus Kommune mulighed for at teste op mod 1.750 personer ekstra om dagen på grund af de mobile testenheder.

- Vi skruer så meget op for testkapaciteten som muligt. Vi følger hele tiden tallene for at finde ud af, hvor vi kan sætte testenhederne op, så det giver mest mening, siger specialkonsulent i Aarhus Kommune, Niels-Christian Selchau-Mark.

Han fortæller, at man i næste uge igen kører en mobil testenhed til Gellerup mandag, tirsdag og fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Naturligvis skal vi stille krav til Nemlig.com og alle andre: Virksomheder skal ikke score fortjeneste på ryggen af de ansatte

Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Annonce