Annonce
Aarhus

Efter storbrand på Vester Allé: 11 måneder senere er folk stadig ikke flyttet ind

En brand i tagkonstruktionen raserede i august sidste år ejendommen på hjørnet af Vestergade og Vester Allé. Beboerne er stadig ikke flyttet ind. Foto: Kasper Skotte Krogh

Sirenerne blev tændt over Aarhus midtby tilbage i august sidste år, da en tagbrand brød ud. Knap 11 måneder efter står stilladserne stadig foran hjørneejendommen. Nogle har valgt helt at flytte, mens andre beboere stadig venter på at flytte ind.

AARHUS: Det har været et længere forløb for beboerne i hjørneejendommen på Vestergade og Vester Allé, som 8. august sidste år blev evakueret på grund af en tagbrand, der udløste sirenerne over Aarhus midtby.

Allerede i dagene efter branden lød meldingen, at skaderne var omfattende, og at beboerne kunne se frem til at vente længe på at flytte hjem igen.

Og for beboerne i ejendommen er det længe siden, at deres adresse har heddet Vester Allé 27. Det er næsten et år siden, at branden brød ud. Efterfølgende har det betydet, at de fleste af beboerne er blevet genhuset og har måtte bo ved venner og familie.

En af beboerne fortæller, at de stadig ikke er flyttet ind, og at det nok først bliver en gang midt i juli eller august, at alle lejligheder står klar.

- Der mangler ikke meget nu. De fleste forventes at flytte ind i løbet af juli måned. Den oprindelige tidsplan lød på 15. juni, så det er kun blevet skubbet en måneds tid, siger Lars Horst Petersen, der er direktør i Vidar Ejendomme, som har stået for at hente tilbud hjem og koordinere med byggestyring og håndværkere for forsikringen.

Når vi nu kører forbi området, er det blevet meget anderledes for os. Bygningen har stået tomt i knap et år og ligner næsten en spøgelsesbygning med stilladserne foran. Vi har ofte talt om, at vi er glade for ikke at skulle tilbage.

 

"Det sker da ikke for os"

I en af lejlighederne i ejendommen boede Karina Skipper-Heiselberg sammen med sin mand.

Karina var alene hjemme den mandag i august, da branden brød ud.

- Min mand var ude at cykle på det tidspunkt. På vej hjem kunne han se brand og høre sirener, men det strejfede ham ikke, at det kunne være ved os. For man tænker jo, at det ikke er noget, der sker for en selv, Karina Skipper-Heiselberg.

Før Karina skyndte sig ud af lejligheden, nåede hun at tage det mest nødvendige med ud.

- Som det første tog jeg vores tasker, som vi bruger til daglig. Derudover vores computertasker, håndtasker, vores eksterne harddisk med alle billeder på og vores nøgler. Da jeg nåede ud med det, ville jeg faktisk være gået ind igen, men der var alt for meget røg, fortæller Karina Skipper-Heiselberg.

Efterfølgende blev parret genhuset i et halvt år og valgte derefter at købe et hus, hvilket er en beslutning, de er glade for.

- Når vi nu kører forbi området, er det blevet meget anderledes for os. Bygningen har stået tomt i knap et år og ligner næsten en spøgelsesbygning med stilladserne foran. Vi har ofte talt om, at vi er glade for ikke at skulle tilbage. Vi har haft en god tid der, men det ville have været mærkeligt at skulle tilbage, når det har stået tomt så længe, siger Karina Skipper-Heiselberg, som i månederne efterfølgende følte det, som om de var på ferie, da de boede uden deres ejendele og møbler.

- Det var rigtig hårdt til sidst. Det er meget fedt at være på ferie, hvilket det føltes som om, at vi har. Men med tiden har man også bare brug for at finde sin base, hvor man har sine egne ting omkring sig, fortæller Karina, som er glad for, at hun ikke er en af de beboere, som har ventet så lang tid på at kunne flytte tilbage.

Annonce

Politi stoppede hurtigt efterforskning

Selvom Karina Skipper-Heiselberg sammen med sin mand valgte permanent at flytte fra deres lejlighed i Vester Allé, så har alle andre beboere valgt at blive boende, selvom det har taget tid.

- Det tager bare tid, når man gør en hel ejendom pladdervåd. Det tager en rum tid til at få den tørret ud. Branden har ikke været særlig slem, så det er primært brandvæsnets vand, der har ødelagt det meste, siger direktør Lars Horst Petersen.

I forhold til efterforskningen stoppede Østjyllands Politi relativt kort tid efter branden, da politiet ikke vurderede, der var baggrund for at sigte nogen i sagen. Ligesom brandmyndighederne formodede politiet, at branden er startet, da der gik ild i noget tagpap.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce