Annonce
Erhverv

Efter Sunset Boulevard og Elgigantens farvel: Vi har nye lejere på vej

Sådan så det ud, da Sunset Boulevard åbnede i Horsens i 2009. I sommeren 2020 flytter restauranten fra Horsens Centret til Lilli Gyldenkildes Torv. Arkivfoto
Sunset Boulevard og Elgiganten rykker ud af Horsens Centret på Grønlandsvej, men hvem afløser dem? Cobo-direktør Henning Jensen arbejder på sagen og håber på "godt nyt" om en-to måneder.

Horsens: - Sunsets Boulevards flytning er ikke ny viden for os. Vi arbejder med at få nye lejere ind og kan forhåbentlig melde noget godt ud i løbet af en-to måneder.

Henning Jensen, direktør i ejendomsselskabet Cobo A/S, som har base i Levysgade i Horsens, vågnede ikke op til et chok tirsdag morgen, da nyheden om Sunset Boulevards flytning fra Horsens Centret til Lilli Gyldenkildes Torv nåede offentligheden.

Fast food-restauranten har annonceret åbning i nye lokaler i sommeren 2020. Det samme har Elgiganten, som allerede i november sidste år meldte flytningen fra Horsens Centret ud. Derfor har de cirka trekvart år tilbage som lejere i Horsens Centret, hvor de har været med fra start for cirka 10 år siden.

Cobo A/S ejer bygningerne på Grønlandsvej 1-3, der også rummer Horsens Sundhedshus inklusive Svane Apotek i stueplan, Lidl, Sparekassen Kronjylland og Vestjysk Bank. Dertil kommer et betragteligt antal parkeringspladser i tre plan.

Henning Jensen vil ikke nærmere ind på, hvem der skal ind i centeret.

- Det bliver stadig detailhandel eller restaurant, men det tager mere end bare fem minutter at få på plads, siger direktøren.

Annonce

Det er stadig et attraktivt sted, et pulserende handelsområde. Vi er nabo til Bilka og Løvbjergcentret, der kommer rigtig mange mennesker hver dag - også i sundhedshuset - og vi har fine parkeringsmuligheder.

Henning Jensen, direktør i Cobo A/S

- Et attraktivt område

Sunset Boulevard kan blive erstattet af en anden restaurant, men det er ikke et must - også selv om der er ekstra arbejde ved at omdanne restaurantfaciliteter til noget andet. Det skræmmer ikke ejerne:

- Hos Elgiganten er der til gengæld mange strømstik. Sådan er det, siger Henning Jensen.

Endvidere lyder det, at der kan blive tale om flere forskellige lejere på de cirka 3000 kvadratmeter, Elgiganten lejer i dag. For 10 år siden - ved åbningen - var det elektronikkædens største butik i Jylland.

- Det er stadig et attraktivt sted, et pulserende handelsområde. Vi er nabo til Bilka og Løvbjergcentret, der kommer rigtig mange mennesker hver dag - også i sundhedshuset - og vi har fine parkeringsmuligheder, siger Henning Jensen om beliggenheden.

Mange flytter - få er nye i Horsens

Mange eksisterende butikker i Horsens finder i øjeblikket nye lokaler, mens der kommer knap så mange nye til.

Den udfordring ønsker Cobo-direktøren ikke at kommentere for nuværende.

Status på den nærliggende Lilli Gyldenkildes Plads er lige nu, at Netto og Aldi rykker ind i nye dagligvarebutikker, mens Sunset Boulevard og KFC bliver to af de fire restauranter, der åbner på arealet.

Elgiganten bliver én af fire såkaldte boksbutikker. De tre øvrige er der ikke sat navn på endnu - i hvert fald ikke offentligt.

Horsens Centret

Horsens Centret, der har cirka 10 år på bagen, har hjemme på Grønlandsvej 1-3 og er i alt på cirka 27.500 kvadratmeter, oplyser Henning Jensen, direktør i ejendomsselskabet Cobo A/S.

Blok 1 med blandt andet to banker og Sunset Boulevard i stueplan er på knap 10.000 kvadratmeter.

Blok 2 med Lidl og Elgiganten i vej-niveau er på cirka 14.700 kvadratmeter, hvoraf 8900 kvadratmeter er parkering. Dertil kommer i omegnen af 3000 kvadratmeter parkering i den fri luft - på taget af blok 2.

Horsens Sundhedshus er en stor del af centret og spreder sig over cirka 8500 kvadratmeter i de to blokke.

Sundhedshuset er bortset fra to meget små lejemål fuldt udlejet og huser praktiserende læger, fysioterapeuter, kiropraktorer, tandlæger, smerteklinik, fitnesscenter med videre.

Desuden har Svane Apotek i stueplan har været del af centret fra start.

Cobo-direktør Henning Jensen håber at kunne offentliggøre nye lejere i Horsens Centret inden for en måned eller to. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce