Annonce
Byudvikling

Efter sydeuropæisk forbillede: Generationshuse på vej til Lisbjerg

Onsdag blev der givet grønt lys til et nyt byggeprojekt i Lisbjerg, der skal indeholde familiehuse. Visualisering: Aarhus Kommune
82 nye lejeboliger er på vej til Lisbjerg efter grønt lys fra Aarhus Kommune.
Annonce
AARHUS: Et nyt skridt i omdannelsen af Lisbjerg Bakke til en ny, stor bydel, bliver nu taget efter sydeuropæisk forbillede.
Bakkehusene, som det nye projekt hedder, skal efter planen opføres, så der både er plads til en børnefamilie og svigerfamilien.
Det er SK Ejendomsudvikling ApS, der står bag projektet, som bliver på i alt 82 lejeboliger i 2-3 etager, og det er deres mål at få flere generationer til at leve under samme tag.
- Bakkehusene henvender sig til både unge, gamle, singler og familier, som ønsker at bo i den nye bymidte. Dermed bidrager projektet med en alsidighed i forholdt til de mennesker, der ønsker at bosætte sig i området, siger Kim Branick, medejer af SK Ejendomsudviling ApS.
Annonce

Godkendt onsdag

Projektet – og dermed salget af den kommunale grund tæt ved Lisbjergskolen - blev godkendt på byrådsmødet onsdag aften.
- Byggeriets udformning sikrer den tæthed, vi ønsker os i Lisbjergs nye bymidte samtidig med, at filosofien om at leve flere generationer under samme tag bidrager til en mangfoldig by, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).
Kort over Lisbjerg Bakke og projektet med Bakkehusene. Visualisering: Aarhus Kommune
Bakkehusene bliver opført som byhuse i karrestruktur. Projektet byder både på mindre 2-værelseslejligheder i stueplan med egen have, fritliggende byhuse i to plan oplagt til børnefamilier, og generationshuset i tre etager, hvor børnefamilier - som ønsker at bo og leve sammen med bedsteforældre i en samlet enhed, men alligevel lidt hver for sig - har mulighed for det.
Inde i området anlægges også grønne friarealer til ophold og leg. Boligernes indgange vender ud mod de omkringliggende gader.
Lisbjerg er Aarhus’ største byudviklingsprojekt, hvor der over de næste mange år skal skabes en ny by til 25.000 mennesker med forskellige boligformer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce