Annonce
Kultur

Efter to dages genåbning: Stille og rolig start for Moesgaard

Moesgaard Museum har forlænget deres populære Pompeji-udstilling til 13. september, og det kan være med til at kickstarte besøgsantallet efter corona-lukningen. Men det tager tid at få folk til at lægge vejen forbi museet igen. - Vi ligger på omkring 1/3 af de gæster, vi plejer at have, siger publikumschef Henrik Hatt. Foto: Flemming Krogh
Moesgaard Museum har som en del af corona-genåbningen lavet en ny ordning, hvor publikum på forhånd skal købe billet til det tidsrum, de planlægger at ankomme. Gæsterne har taget godt imod det nye initiativ, men det kommer til at tage tid, inden besøgstallet rammer tidligere højder, vurderer museets publikumschef.
Annonce

AARHUS: Tirsdag kunne Moesgaard Museum igen begynde at tage imod publikum efter mere end to måneders corona-lukket.

For at passe godt på de besøgende har museet indført såkaldte 'timeslots'. Det betyder, at gæsterne på forhånd skal booke billet for et besøg i det tidsrum, de planlægger at ankomme. Der er mulighed for at booke tider for hver halve time, for eksempel med ankomst i tidsrummet 10.00-10.30. Det betyder ikke, at gæsten kun har en halv time til at besøge museet, men at gæsten skal ankomme inden for det interval.

- Publikum har taget vældig godt imod konceptet. Det kører over al forventning, fortæller publikumschef Henrik Hatt.

Princippet er også taget i brug af blandt andre Louisiana.

Annonce

Det tager tid

Lige nu er der god plads på museet. Der bliver solgt 60 billetter pr. 'timeslot' og i denne uge, er det kun nogle få formiddagstider i weekenden, som pt. er udsolgt.

- Vi kom fra en Pompeji-udstilling, der trak rigtig mange mennesker. Det tager tid at få folk tilbage igen. Lige i øjeblikket er det de tidlige tider, der bliver udsolgt, men det er noget, vi hele tiden bliver klogere på. Vi forventer at sætte antallet af billetter op i hver timeslot i takt med, at samfundet lukker mere op, forklarer han.

Konceptet med timeslots er en corona-foranstaltning, men Henrik Hatt er åben for at bruge de erfaringer i fremtiden.

- Hvis vi kan se, at det hjælper vores gæster til at få en bedre oplevelse, så de ikke skal stå i kø for at få en billet, og at besøgene bliver spredt mere ud over hele dagen, kan man godt forestille sig, at vi vil tænke i at bevare det i en eller anden form, som et redskab. Vi er i forvejen et museum, som publikum planlægger deres besøg til, da vi ikke lige ligger i byen, siger han.

Annonce

Langsom start

Selv om mange danskere har glædet sig til igen at kunne komme på museum, er det ikke sådan, at Moesgaard er blevet overrendt de første to åbningsdage.

- Vi ligger på omkring 1/3 af de gæster, vi plejer at have. Det er vilkårene. Det tager tid, siger Henrik Hatt, der fortæller, at museet bliver kimet ned af gæster, der planlægger et besøg, så interessen er der.

Samtidig er den succesfulde Pompeji-udstilling blevet forlænget til 13. september. Den skulle oprindeligt være pakket ned 10. maj.

- Det gør os fortrøstningsfulde, fordi vi kan se, hvor populær den var, inden vi lukkede ned. Det kan være med til at trække os i gang igen, siger publikumschefen.

Værre ser det ud for de museer, der ikke lige har en populær særudstilling som trækplaster, mener han.

- Jeg kan godt forestille mig, at mange museer er lidt nervøse for fremtiden på grund af det her. For eksempel er Designmuseet lukket, og jeg tror, der er andre, der har det svært, siger han.

Men en sommer, hvor flere danskere holder ferie i eget land, kan være med til at hive besøgstallet op igen hos de danske museer, vurderer Henrik Hatt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Annonce