Annonce
Østjylland

Efter to måneders venten: Takenow kunne fejre første åbningsdag i Grenaa

Der var godt gang i loppemarkedet, da bestyrer Gitte Juul mandag 1. marts kunne byde grenaagenserne velkommen på den første åbningsdag i Takenow Grenaas historie. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Årets første forårsdag sendte livet tilbage i tøj-, smykke- og isenkrambutikkerne i Grenaas gågader. Men også på Kalkværksvej var stemningen høj, da genbrugsbutikken Takenow med bestyrer Gitte Juul i spidsen kunne holde allerførste åbningsdag.

Grenaa: I flere måneder har gader og stræder i de danske købstæder ligget øde og forladte hen på grund af coronanedlukning. Men da klokken slog ti nul nul mandag formiddag blev det igen tilladt for en lang række erhvervsdrivende at åbne deres forretninger, og det betød, at livet og de handlende vendte tilbage til gågaderne.

Således også i Grenaa, hvor det allerede fra formiddagen stod lysende klart, at butikker og kunder havde savnet hinanden, ligesom mange grenaagensere havde valgt at tage opfordringen om at støtte det lokale handelsliv til sig.

Der var allerede godt gang i butikkerne i Grenaas midtby, da avisen kiggede forbi for at tage et tjek på handelsbarometeret mandag formiddag lidt efter klokken 10.00. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

- Åhh, hvor er det dog skønt at se, at der er kommet lidt liv i gaderne igen, kvidrede en ældre kvinde ét sted, mens et par butiksmedarbejdere et andet sted i gågaden også højlydt glædede sig over igen at kunne byde kunderne velkommen indenfor.

Annonce

Gang i butikken fra dag ét

Et stykke fra Grenaa midtby - på Kalkværksvej nær Grenaa Havn - var der også høj stemning.

Her kunne bestyrer af Takenow, Gitte Juul, nemlig byde kunderne velkommen til den længe ventede første åbningsdag i byens nye loppemarked.

- Det er simpelthen så dejligt at være i gang igen. Det kan næsten ikke beskrives, siger Gitte Juul, da Randers Amtsavis kigger forbi til åbningen.


Det er simpelthen så dejligt at være i gang igen. Det kan næsten ikke beskrives.

Gitte Juul, bestyrer af Take Now


Og at se ud fra antallet af kunder, der er mødt op i butikken allerede om formiddagen, står det klart, at sådan er der bestemt også andre, der har det.

Egentlig var det meningen, at Takenow skulle have åbnet sin afdeling i Grenaa allerede i januar. Men den plan blev der sat en stopper for, da den danske regering valgte at lukke hele landet ned på ubestemt tid.

Der er både tøj og legetøj, porcelæn og møbler, samt nyt og gammelt at finde i den nye Takenow-butik på Kalkværksvej i Grenaa. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Derfor har Gitte Juul også ventet spændt på at komme i gang med arbejdet, så dagligdagen kan finde sit fodfæste.

- Der er jo mange ting at holde styr på med det nye kassesystem, vi har fået, og den slags. Vores Mobilepay er heller ikke oppe at køre endnu. Men det skal nok komme, siger kvinden, der indtil Take Nows overtagelse selv drev forretningen Max Genbrug på samme adresse.

- Det er jo helt mærkeligt. Jeg har ikke været lønmodtager i 10 år, og nu har jeg allerede fået to lønsedler i år og arbejder kun 37 timer om ugen. Det er skønt, siger hun med et stort smil på læben.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Alarm 112

Sne og kuling i vente: - Vejene kan blive hamrende isglatte

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce