Annonce
Sport

Efter to sæsoner uden DM-guld er tørsten efter champagne stor i bjørnehulen

Thomas Lærke (hvid trøje) kan mandag aften vinde DM-guld, hvis de slår Horsens IC for fjerde kamp i træk. Foto: Morten Pape.

Bakken Bears kan mandag aften sikre sig sit 15. danmarksmesterskab, hvis holdet vinder over Horsens IC. Der er dog ingen nem vej til guldet og kun 100 procent dedikation kan sikre den fjerde sejr i DM-finaleserien, lyder det fra Thomas Lærke.

Annonce

BASKETBALL: - Vi vil rigtigt gerne lukke serien mandag aften, men det bliver nok en lille smule svært, for Horsens står med ryggen mod muren og hvis vi ser det fra deres perspektiv, så vil de kæmpe med næb og klør for at overleve. Vi skal virkelige være klar på, at de kommer med alt, hvad de har tilbage. Går vi ind til kampen uden at være på 100 procent og med en ide om, at vi er gode og lækre, fordi vi har vundet de sidste tre kampe, så bliver det meget svært.

Ordene er Thomas Lærkes og bliver skudt afsted i et roligt, men meget afklaret toneleje. Mandag aften kan han og de resterende Bakken-spillere sikre klubben sit 15. danmarksmesterskab, hvis de slår de seneste to sæsoners mestre Horsens IC i Vejlby-Risskov Hallen.

Efter at have tabt den første kamp i DM-finaleserien har Bakken vundet de seneste tre opgør og fører 3-1 inden kamp fem og ser ud til at have knækket koden til sin ærkefjende, der ellers har haft krammet på bjørnene i en lang periode.

- Vi skal være så professionelle i vores tilgang til kampen, at vi ikke tænker så meget over de ydre omstændigheder, men går ind og gør det, som vi har gjort godt i de seneste kampe. Der skal ikke lige gøres lidt ekstra lækkert eller lidt mindre. Vi skal arbejde hårdt. Steffen Wich og kompagni har fundet en god opskrift til en model, der passer os godt som hold og den skal vi forsøge at følge. Jeg kan ikke sidde og afsløre en masse, men det handler om, at vi gerne vil spille lidt mere konservativt. Horsens er rigtigt dygtige til at komme op og ned af banen og det skal vi have sat en stopper for. Det svære er faktisk, at vi gerne vil tage tempoet af deres spil, samtidigt med vi selv gerne vil spille hurtigt, siger Lærke.

Tre sejre på stribe må også have givet et godt skud selvtillid.

- Jeg synes, at vi har været meget selvsikre i løbet af sæson, men alligevel har vi også tabt kampe, så det handler om at være ydmyg i forhold til den opgave, som vi står overfor. Horsens er et virkeligt godt hold, som kræver, at vi er på 100 procent ellers er det intet værd. Jeg tror det har hjulpet, at vi har set hinanden i øjnene inden denne DM-finaleserie og er blevet enige om, at vi skal stramme os an, ligesom trænerne har gjort et godt stykke arbejde, siger Bakken-profilen.

Og efter to sæsoner uden guld vil I også gerne have det mesterskab?

- Der er ingen tvivl om, at vi tørster lidt efter champagne og guld efterhånden.

Mandagens kamp spilles klokken 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen og kan ses direkte på TV2 Sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce