Annonce
Debat

Efter trafikdrab: Vanvidsbilister bør dømmes som mordere

"Der har været flere eksempler på vanvidsbillister, der frarøver helt uskyldige, tilfældige mennesker livet. De slipper med en mindre fængselsstraf. Dem betragter jeg også som mordere, og de bør også straffes som sådan", skriver Allan Søndergaard. Tegning: Jens Nex

DEBAT: Gang på gang ser vi, at hensynsløse trafikdrab udløser en mindre fængselsstraf. Jeg mener, at flere bør kategoriseres som bevidste mord og straffes som sådan.

Lige nu hører vi om en femårig lille pige, med hele livet foran sig, der brutalt og hensynsløst bliver myrdet af en bilist, der kører op på fortovet og dræber hende. Moderens skæbne kender vi ikke endnu. Den dræbende bil bliver ført af en flugtbilist. I min optik er han morder og bør straffes som sådan.

Der har været flere eksempler på vanvidsbillister, der frarøver helt uskyldige, tilfældige mennesker livet. De slipper med en mindre fængselsstraf. Dem betragter jeg også som mordere, og de bør også straffes som sådan.


Jeg er ikke hævngerrig, men ofrene skal ikke straffes. De har lidt nok og skal lide resten af deres liv. Det er ikke dem, der har lidt uerstattelige tab. Hvorfor har visse medier mere fokus på lovbrydernes familie? Har de lidt tab, der ikke er været selvforskyldt?


Lige for tiden har der været flere tilfælde af knivoverfald og truende adfærd af potentielle mordere. Et tilfælde udløste først et drab på en tilfældig person, inden politiet skød dræbende skud mod morderen. Straks tages drabsmanden i forsvar. Han er blevet svigtet, og politiet overreagerer, forlyder det fra pårørende til drabsmanden i visse medier.

En ung mand truer politiet med kniv, og politiet afværger ved at skyde den potentielle morder. Igen har politiet overreageret, og den dræbte potentielle drabsmands pårørende anklager politiet, forlyder det via visse medier.

Nu er politiet også ganske almindelige mennesker med kone/mand, børn og familie. Skal de lade en kollega knivdræbes, inden de stopper en potentiel knivmorder? Men hvem får forsiden i visse af medierne? Den potentielle knivmorders pårørende.

Har den efterladte mor fortjent at få frarøvet sin lille datter af en hensynsløs morder? Har den lille femårige pige fortjent at få frarøvet sit liv af en hensynsløs morder?

Jeg er ikke hævngerrig, men ofrene skal ikke straffes. De har lidt nok og skal lide resten af deres liv. Det er ikke dem, der har lidt uerstattelige tab.

Hvorfor har visse medier mere fokus på lovbrydernes familie? Har de lidt tab, der ikke er været selvforskyldt?

Og det duer ikke bare at sige, at det er samfundets skyld. Alle skal påtage sig ansvar og skyld!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce