Annonce
Aarhus

Efter trafikkaos: Nu er der håb for havnens fiskehandlere

Vejarbejdet fra Kystvejen ned til Fiskerihavnen og Aarhus ø er færdigt tirsdag, når kørslen på Hjortholmsvej åbner igen. Foto: Aarhus Kommune

Lidt af presset lettes på Fiskerihavnens fiskehandlere og butikker, når den direkte adgangsvej åbnes i næste uge.

Så er der håb for de mange, der har været fanget i trafikkaoset og lukningen af Hjortholmsvej fra Østbanetorvet ned til Fiskerihavnen og Aarhus Ø. Hjortholmsvej åbnes tirsdag fra Skovvejen ned mod havnen.
Annonce
Det skulle give lidt mere rum til beboerne på Aarhus Ø og alle andre, der skal med færgen, til fiskehandlerne P. Clausen og Havnens Fiskehus eller på Fiskeri- Træskibs- og Lystbådehavnen.
Fra tirsdag 11. oktober 2016 er det igen muligt at komme fra Skovvejen ind ad Hjortholmsvej. Det betyder, at folk med ærinder på for eksempel Fiskerivej slipper for omvejen omkring Nørreport og den midlertidige vej for at komme til fiskehandleren, kajakklubben eller Mols-Linjen, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
»Vi har glædet os til at kunne åbne vejen igen. Det har været en hård omgang for de erhvervsdrivende i området, men de har holdt godt ud,« siger Gitte E. Frøkjær, projektleder i Center for Byens Anvendelse.
Lukningen af Hjortholmsvej skyldes ledningsarbejder for Affald Varme og Aarhus Vand samt etableringen af den rekreative forbindelse fra Risskov i nord til Marselisborg skovene i syd. Den rekreative forbindelse markerer den oprindelige kystlinje, og flere steder skal kanaler løbe parallelt med gang- og cykelstier. Det er tilfældet på strækningen fra Navitas til FTL-havnen. Derfor har Hjortholmsvej været spærret siden nytår.
Det sidste stykke af Hjortholmsvej, der skaber forbindelse til Kystpromenaden og Dagmar Petersens Gade, åbner i slutningen af året.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce