Annonce
AGF

Efter tredje AGF-sejr på stribe: - Vi har fået vendt den dårlige sæsonstart

AGF har nu vundet tre kampe i træk - og ikke tabt i fire i Superligaen. Foto: Ernst van Norde/Scanpix
AGF udnyttede Esbjergs uskarphed da cheftræner David Nielsen lagde taktikken til søndagens sejr i Superligaen.

FODBOLD: For første gang i sæsonen er AGF en del af den bedre halvdel i Superligaen.

Efter 1-0-sejren over Esbjerg har AGF nu præcis det pointsnit - 11 point i otte kampe - der skal til for at snige sig ind i det fine selskab.

Med ti point i de seneste fire kampe har AGF kæmpet sig tilbage efter en frygtelig sæsonstart. Og derfor glæder cheftræner David Nielsen sig over, at landskampspausen kommer nu, selvom hans hold er fyldt med selvtillid.

- En ting er, at vi har vendt den dårlige start til noget positivt, men det har kostet kræfter for spillerne. Og derfor er det fint, at vi lige får lidt tid til at sunde os i og kigge tilbage på, hvad vi har gjort - så ved vi, hvad vi skal gøre fremover, sagde David Nielsen.

Han understreger dog, at det kun var i tabellen, han mener, sæsonstarten var ringe.

- Vi spillede super flot fodbold og var gode, men manglede den sidste skarphed i begge felter. Med de samme midler, vi begyndte sæsonen, har vi fået vendt det.

- Men selvfølgelig påvirker det psykologien i gruppen, at vi nu har kontakt igen til de andre hold, vi forventer at skulle kæmpe med. Det er sådan noget, der gør, at man ikke føler, man bliver suget for energi når man forlader klubhuset men fyldt med energi i stedet. Det er selvfølgelig vigtigt.

Annonce

Superliga, 8. runde

  • AGF – Esbjerg fB 1-0 (1-0)
  • Mål: 1-0 Jakob Ankersen (40.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen (Kasper T. Kristensen, 46.) – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen (Zach Duncan, 77.) – Nicklas Helenius (Patrick Mortensen, 57.)
  • Esbjerg (3-4-3): Jeppe Højbjerg – Jeppe Brinch (Mohammed Dauda, 57), Rudolph Austin, Markus Halsti (Mads Larsen, 86.) – Daniel Anyembe, Lasha Parunashvili, Jacob Lungi Sørensen, Jesper Lauridsen – Joni Kauko, Andrian Petre, Pyry Soiri (Patrick Egelund, 77.)
  • Advarsler: Mustapha Bundu, AGF. Jeppe Brinch, Lasha Parunashvili, Rudolph Ausin, Esbjerg
  • Dommer: Jens Maae
  • Tilskuere: 10.420 på Ceres Park

Esbjerg kan ikke score

Søndagens sejr blev grundlagt fra en tilbagetrukket position hvor AGF lod Esbjerg komme frem på banen.

Det kostede nogle store chancer imod, men efter pausen fik hjemmeholdet lukket så godt af, at målmand Kasper T. Kristensen stort set ikke var i aktion.

- Vi ved, hvordan Esbjerg gerne vil spille og vi ved, at de har svært ved at score mål - og derfor vil vi selvfølgelig ikke hjælpe dem med det. Vi lavede nogle fejl i første halvleg, som de kunne have scoret på, men Esbjerg har svært ved at score, og derfor spillede vi som vi gjorde. Det er meget naturligt.

- De er det første hold, vi har mødt, som kunne spille sig ud af det, når vi gik op i et tungt pres. Og det betød, at vi blev mere forsigtige. Men jeg er glad for, at vi havde nok punch i os til at få scoret det ene mål i dag.

- Vi kan ikke undgå, at modstanderen får chancer. Det er bare helt uden for det billede, vi har set de seneste kampe, at vi giver to chancer væk på den måde, vi gjorde. Men vi overlevede det og var skarpe på den chance, vi skabte i den anden ende, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Psykolog om efterladte børn: De vil føle sig fortabt

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce