Annonce
AGF

Efter tredje AGF-sejr på stribe: - Vi har fået vendt den dårlige sæsonstart

AGF har nu vundet tre kampe i træk - og ikke tabt i fire i Superligaen. Foto: Ernst van Norde/Scanpix
AGF udnyttede Esbjergs uskarphed da cheftræner David Nielsen lagde taktikken til søndagens sejr i Superligaen.

FODBOLD: For første gang i sæsonen er AGF en del af den bedre halvdel i Superligaen.

Efter 1-0-sejren over Esbjerg har AGF nu præcis det pointsnit - 11 point i otte kampe - der skal til for at snige sig ind i det fine selskab.

Med ti point i de seneste fire kampe har AGF kæmpet sig tilbage efter en frygtelig sæsonstart. Og derfor glæder cheftræner David Nielsen sig over, at landskampspausen kommer nu, selvom hans hold er fyldt med selvtillid.

- En ting er, at vi har vendt den dårlige start til noget positivt, men det har kostet kræfter for spillerne. Og derfor er det fint, at vi lige får lidt tid til at sunde os i og kigge tilbage på, hvad vi har gjort - så ved vi, hvad vi skal gøre fremover, sagde David Nielsen.

Han understreger dog, at det kun var i tabellen, han mener, sæsonstarten var ringe.

- Vi spillede super flot fodbold og var gode, men manglede den sidste skarphed i begge felter. Med de samme midler, vi begyndte sæsonen, har vi fået vendt det.

- Men selvfølgelig påvirker det psykologien i gruppen, at vi nu har kontakt igen til de andre hold, vi forventer at skulle kæmpe med. Det er sådan noget, der gør, at man ikke føler, man bliver suget for energi når man forlader klubhuset men fyldt med energi i stedet. Det er selvfølgelig vigtigt.

Annonce

Superliga, 8. runde

  • AGF – Esbjerg fB 1-0 (1-0)
  • Mål: 1-0 Jakob Ankersen (40.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen (Kasper T. Kristensen, 46.) – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen (Zach Duncan, 77.) – Nicklas Helenius (Patrick Mortensen, 57.)
  • Esbjerg (3-4-3): Jeppe Højbjerg – Jeppe Brinch (Mohammed Dauda, 57), Rudolph Austin, Markus Halsti (Mads Larsen, 86.) – Daniel Anyembe, Lasha Parunashvili, Jacob Lungi Sørensen, Jesper Lauridsen – Joni Kauko, Andrian Petre, Pyry Soiri (Patrick Egelund, 77.)
  • Advarsler: Mustapha Bundu, AGF. Jeppe Brinch, Lasha Parunashvili, Rudolph Ausin, Esbjerg
  • Dommer: Jens Maae
  • Tilskuere: 10.420 på Ceres Park

Esbjerg kan ikke score

Søndagens sejr blev grundlagt fra en tilbagetrukket position hvor AGF lod Esbjerg komme frem på banen.

Det kostede nogle store chancer imod, men efter pausen fik hjemmeholdet lukket så godt af, at målmand Kasper T. Kristensen stort set ikke var i aktion.

- Vi ved, hvordan Esbjerg gerne vil spille og vi ved, at de har svært ved at score mål - og derfor vil vi selvfølgelig ikke hjælpe dem med det. Vi lavede nogle fejl i første halvleg, som de kunne have scoret på, men Esbjerg har svært ved at score, og derfor spillede vi som vi gjorde. Det er meget naturligt.

- De er det første hold, vi har mødt, som kunne spille sig ud af det, når vi gik op i et tungt pres. Og det betød, at vi blev mere forsigtige. Men jeg er glad for, at vi havde nok punch i os til at få scoret det ene mål i dag.

- Vi kan ikke undgå, at modstanderen får chancer. Det er bare helt uden for det billede, vi har set de seneste kampe, at vi giver to chancer væk på den måde, vi gjorde. Men vi overlevede det og var skarpe på den chance, vi skabte i den anden ende, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

Stor eftersøgning efter 4-årige der forsvandt fra børnehaven - men de skulle bare hjem at lege

Annonce