Annonce
Sport

Efter tung begyndelse er landsholdsspiller endelig ved at komme i gear for Bears: - Det har været frustrerende

Daniel Mortensen skiftede til Bakken Bears i slutningen af 2020. Arkivfoto: Kim Haugaard
På trods af et hav af skader havde Bakken Bears tirsdag ikke de store vanskeligheder med at besejre sit eget talenthold i den første DM-kvartfinale. Kampen gav til gengæld værdifuld spilletid til Daniel Mortensen, der leverede sin bedste præstation for klubben.

BASKETBALL: I lørdags sad Daniel Mortensen side om side med blandt andre Jermaine Ballisager Webb på bænken, da Bakken Bears vandt pokalturneringen mod Horsens IC.

Ingen af dem kom på banen, men de støttede det samme hold.

Tre dage senere var de så modstandere i den første DM-kvartfinale. Forvirret? Det er i så fald forståeligt, fordi det er ikke hver dag, at et hold får lov til at møde sit eget talenthold i en DM-kvartfinale.

Venner den ene dag, fjender den næste.

Men det var altså hvad Bakken Bears og Bears Academy gjorde tirsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen.

Og som forventet var Mortensen og de voksne bjørne talentholdet langt overlegne. 100-77 vandt de, selvom modstanderen bed lidt fra sig efter pausen.

DM-kvartfinale

Bakken Bears - Bears Academy 100-77

Periodecifre: (32-13), (25-12), (14-27), (29-25)

Bears: QJ Peterson 36, Daniel Mortensen 20, Michel Diouf 12, Anton Harbo 12, Thomas Lærke 11, Morten Sahlertz 5, Magnus Møllgaard 4

Academy: Jacob Vistisen 17, Keane Thomann 16, Marius Sørensen 12, Magnus Steen Jespersen 12, Daniel Lilhauge 7, Gustav Rønneholt 4, Jermaine Ballisager Webb 4, Ricard Vendrell 3, Tobias Mønsted 2

Rebounds: Bears 38, Academy 46

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Dermed fører Bakken Bears 1-0 i kvartfinaleserien, der spilles bedst af fem. Næste kamp er på fredag.

Og det var endda med fem potentielle startere klædt i civilt på Bakken-bænken. Alle skadet på den ene eller anden måde.

I sport er den slags en god nyhed for andre, fordi det betød mere spilletid til nogle af dem, der normalt ikke får så meget.

Blandt andre Daniel Mortensen, der i modsætning til pokalfinalen fik lov til at svede for hyren. Næsten 35 minutter spillede københavneren, scorede 20 point og tog otte rebounds. En ganske fornuftig indsats af den danske landsholdsspiller, der er på vej tilbage fra en skade.

- Det var hårdt når jeg ikke har spillet i lang tid. Men det var dejligt at være inde på banen. Jeg er stadig lidt rusten og ikke helt hvor jeg skal være formmæssigt.

- Ja, jeg fik næsten for meget spilletid i dag for at være ærlig, men anklen begynder at føles bedre. Så jeg håber bare, at jeg kan være med til at spille i de vigtige kampe også og være med til at hjælpe holdet, sagde Daniel Mortensen.

Annonce

Hår på brystet

Den 26-årige landsholdsspiller kom til Aarhus-klubben i december da et ophold i Spanien ikke gik efter planen. Samtidig ledte Bears efter en mand af hans størrelse efter et par mislykkedes forsøg med amerikanske spillere.

Det er dog ikke gået som håbet indtil nu for tometermanden, der både har været bænket med covid-19 og en ankelskade.

- Det har været pissefrustrerende, for nu at sige det mildt. Hver gang, jeg kommer op i omdrejninger og spiller bedre, sker der noget. Først fik jeg corona og siden fik jeg en skade i min ankel. Det er frustrerende men part of the game.

Den danske landsholdsspiller har skrevet kontrakt med Bakken Bears for næste sæson også, og i det lys stresser han ikke over den tunge begyndelse.

- Skiftet var med et længere lys på især med henblik på kampene i Europa. Jeg skal have noget hår på brystet og udvikle mig så meget som muligt.

- Jeg kender en del af spillerne i forvejen og de har taget imod mig med åbne arme. Det har været fedt. Jeg føler mig selvfølgelig ikke helt som en del af holdet, når jeg ikke spiller så meget fordi jeg har været ude med skader, men uden for banen er det pisse fedt. Nu skal vi lige finde hinanden inde på banen også, sagde Daniel Mortensen.

Og han får givetvis rig mulighed for spilletid igen fredag når Bears og talenthold mødes i anden DM-kvartfinale.

Daniel Mortensen

Født: 21.oktober 1994

Højde og vægt: 204 cm og 107 kg

Position: Forward

Karriere: 2013-15 Hørsholm 79ers, 2015-16 Wright State University (USA), 2016-19 Barry University (USA), 2019-20 Wetterbygden Stars (Sverige), 2020 Real Murcia (Spanien)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce